Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ONLINE KUPOVINA

Nevjerojatna prijevara: Prodavao ploču za 200 eura pa ostao bez 400

Kupovina preko interneta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
14.02.2023.
u 17:54

Muškarac je preko društvene mreže htio prodati indukcijsku ploču, a da je prevaren je shvatio tek nakon što je primio poruku da mora uplatiti još 100 eura, uz 400 koje je već uplatio

Policiji u Varaždinu javio se 27-godišnjak sa sumnjom da je prevaren prilikom prodaje preko društvene mreže. Prema prijavi, 10. veljače na jednoj društvenoj mreži oglasio je prodaju indukcijske ploče za 200 eura. Istog dana javila mu se jedna osoba zainteresirana za kupnju i ponudila da će poslati kurirsku službu da preuzme ploču i preda mu novac. 

Nakon što je prodavatelj prihvatio ponudu, "kupac" je zatražio da mu na ime osiguranja za kurirsku službu uplati novac koji će mu kasnije vratiti. 

Prema tom dogovoru 27-godišnjak je preko bonova za plaćanje uplatio iznos od 400 eura, nakon čega je primio poruku da će ga, ukoliko ne uplati još 100 eura, kurirska služba tužiti za troškove. Tada je shvatio da se radi o prijevari i otišao u policijsku postaju.  

VIDEO Radnici za sezonu nikada nisu bili tako traženi: I u susjednoj zemlji vape za radnom snagom

Ključne riječi

Komentara 2

WA
wannabenovinari
23:51 20.02.2023.

Što ti je mozak. Prodaješ nešto za 200 € i kupac ti kaže da mu trebaš uplatiti dvostruko više. On koji kupuje traži novac. Kako se tu nekome ne upali lampica?

Avatar Le-Freak
Le-Freak
23:10 20.02.2023.

Mladi svijet naivan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije