Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE HRVATSKIH OTOČANA
Povratak na članak

Kafkijanski slučaj paralizirao otok: 'Isključili su nam telefon i internet, a uskoro će i struju'

Proračun Lastova u blokadi jer su dug uplatili na - pogrešan račun

Komentari 29

BE
berija
19:48 23.09.2018.

O čemu vi raspravljate? Ljudi platili račun onome od koga su naručili radove. I onda, sud, ej: sud, kaže ne radi se tako! Nego kako? Najveći problem, jedini, usudio bih se reći, su pravnici i općenitoo pravo kao struka. Pravo obično upisuju oni koji se ni na Vern ne uspiju upisati. Talog društva u intelektualnom i moralnom pogledu. A najgori među pravnicima završe kao suci.

VL
DU
Deleted user
20:11 23.09.2018.

Nije sve tako crno odnosno vrlo ranih 90-ih, dok je država bila u ratnom stanju, "domaći" su se domogli građ. parcela na Pasaduru (najviše atraktivan predio Lastova, cca 3 km od Ubli) i Prihodišću (cca 5 km od Ubli) po smiješnim cijenama, nalik današnjem opremanju "jače" kuhinje u stanu. Te parcele su kasnije nuđene po astronomskim cijenama, red veličine 100-ak tisuća eura - eno ih i danas u malim oglasnicima, neke neprodane u II i III redu od mora na Pasaduru i čekaju kupca kojeg će pomusti, a na račun privilegiranog poznanstva u općini Lastovo. I kako se radi o nevjerojatnim razlikama u cijeni koju su gospari-otočani platili općini i koju su kasnije "ubrali" od "furešta", nek se njih par skupi danas i izvole donirati po stotinjak tisuća kn svaki, još će im biti golema zarada - a općina spašena, bez upliva izvana, zar ne? Bilo bi fair... Inače, žalopojke na Lastovu su pod "dobar dan", a samo subvencija Vlade za trajektnu liniju Split - Lastovo je desetak milijuna kn/god. Ukratko, otočani ne znaju ništa napraviti mimo vlastitog džepa i vlastitog probitka, to je mafioso okruženje u kojem nema tko od stranaca ne bi bio "nasanjkan", a ni ne znaju pogoditi broj računa, sve elitni bodulski kadrovi... Nije za žalit!

VL
DU
Deleted user
19:10 23.09.2018.

Ovo s plaćanjem komplet zvuči kao priča za malu decu. Više braća Grimm nego Kafka. A tete bi vjerojatno na burzu ne toliko iz altruizma koliko da dobiju barem naknadu kao nezaposlene - ionak ih budu ponovno zaposlili kad prođe blokada i nema im to tko zamjeriti - pa moraju živjeti. Imam dojam da bi se stvar nekako brže izgladila pozajmicom i pomoći iz županijskog proračuna da je u općini i županiji na vlasti ista opcija. A to kaj općina Lastovo nemre sama sebe financirati... puno mi imamo takvih Lastova i dam se kladiti da svi imaju 12 ili više zaposlenih u općini.

VL
ST
stefj
18:44 23.09.2018.

Koliko je privatnih firmi tako propalo, radi raznih muljaža s ovrhama... No ono što je interesantno da ih je dotukla firma iz Kumrovca i da cesiju nisu mogli sprovesti ako ju nisu sami potpisali. Osim toga, ako je račun bio u blokadi, kako su onda uplatili na taj račun?... To je sve jako, jako sumnjivo...

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:04 23.09.2018.

Bio na otoku,predivan je!Toliko potencijala,a u biti sve propada!Samo kad vidite vojni kompleks i na kaj to liči sve vam je jasno.Sramota!

VL
DU
Deleted user
19:21 23.09.2018.

Na otocima je sve psihologija.

VL
KO
KomentatorEU
22:04 23.09.2018.

Eto prilike da i općinari i drugi državni paraziti završe u njemačkoj na baušteli .. ili ce ipak netko iz vlasti zakljuciti kako taj sektor mora funkcionirati pa ce im odobriti dodatna sredstva na daljnje razbacivanje da nebi nedaj Bože netko i završio na baušteli sto nije prirodno jer ipak su to gospoda iz sistema, povlaštena kasta, kako god bilo za njih mora biti

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
21:27 23.09.2018.

Tako je i u Sjevernoj Koreji

VL
KA
kajinx
20:15 23.09.2018.

Kako upropastiti Hrvatsku? Eto kako, pročitali ste članak. Hajde potomak KOS oficira, pokaži koliko ti je stalo do Hrvatske.

VL
25
25071961
06:26 24.09.2018.

Vukovićka... pročešljaj u sudskom regiatru...Croatia Factoring i Prokljan d.o.o. ...to je Priča

VL
NO
nogogaz
20:58 23.09.2018.

Nema srba ni izbjeglice koji bi mogli nanjet toliko stete hrvatskoj koliko je mozemo sami sebi. Za Balkanski Dom Spremni....

VL
RI
rightside
12:10 24.09.2018.

pa jasno je tko je doveo do ovakve situacije i cudim se da se "krivca" ne procesuira,nego ce se sad tjednima pisat i objasnjavat raznorazne stvari,,kako to obicno hns i radi svugdje okolo,

VL
FR
Frapin
23:34 23.09.2018.

Kakva kriva uplata jesu li ti Boduli pismeni jadnici ?????

VL
KO
konoplja
07:40 24.09.2018.

Ne može to proći bez HDZ-a u pozadini! Kada god se desi neka pronevjera, HDZ stoji iza toga! Nevjerojatna je nesposobnost HDZ-ovih činovnika, od uplata love Johnu Smithu pa do uplata na krivi račun, sve su to načini na koje se izvlači lova, kako to da recimo kod privatnika se takve stvari ne dešavaju nego samo u državnoj službi, neka ima smanje plaće na minimalac pa da vidimo tko će se gurati sa iskaznicom HDZ-a za posao od 3000 kn!

VL
DU
Deleted user
04:06 24.09.2018.

Ne smije se zatvoriti vrtić i ugasiti cijeli otok a da za to netko ne odgovara. Ako je pravna zavzlama onda tu treba stupiti u igru država i u kratkom roku pomoći otočanima. Odgovorni trebaju odgovarati pa ako treba i smjene i zatvor, a djeca moraju u vrtić i internet mora biti dostupan.

VL
AL
alf
12:23 24.09.2018.

U Hrvatskoj svako selo s 1000 stanovnika je postalo opcina. Tko ce placati sve te moguce sluzbenike po tim uredima? Treba uvesti samo kotare i u vecim mjestima imati manji ured koji ce raditi i obavljati sve poslove vezane za kotar.

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
19:47 23.09.2018.

Dokaz da ovi dolje dalje od turizma ne znaju ništa. A ni turizam im baš nije nešto Bog zna kaj...

VL
Avatar @proma-trač
@proma-trač
07:11 24.09.2018.

Što je iz Kumrovca ikad dobroga došlo?!

VL
BR
Brankko
01:56 24.09.2018.

Malo drugačiji primjer, malo konstruiran (od elemenata doživljenih u više slučajeva, s raznim osobama), a sve "na temelju" ovršnoga zakona. -- Osoba A tuži osobu B zbog "smetanja posjeda", i u skladu sa zakonom, obeća da će u roku od 30 dana podići tužbu. U tužbi za sm.posj. napiše "privremenu mjeru", da osoba B ne smije hodati po dvorištu kojemu je A isključivi posjednik, i za nepridržavanje napiše odokativnu kaznu 5000 kuna. Sud odmah drugi dan to prihvati, mjera/ovrha stupa na snagu odmah, a za obećanu tužbu, lako ćemo. No osoba B ima pravo služnosti puta po tom dvorištu (zapravo zemljištu, nije zatvoreno). Osoba B ide svojim putem po tom zemljištu, osoba A snimi ju, javi sudu, i sud opali osobu B kaznom. One obećane tužbe nema. -- Sada si zamislite tipične hrvatske nastavke, a sve po zakonu... (Pravnici će reći da to nije baš tako, je li...)

VL
SD
sdpesticid
20:31 23.09.2018.

i naravno, nitko ne završi u zatvoru. bravo hdz&sdp&sdss&hns..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.