Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAŠAVALI GA VATROGASCI

Nevjerojatan slučaj kod Sl. Broda: Krao opremu s dizalice pa zapeo i ostao visjeti u zraku

Foto: DVD Oriovac
1/5
11.06.2022.
u 18:37

Policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta u namjeri otuđenja

Bizaran pokušaj krađe s umalo tragičnim posljedicama dogodio se u petak oko 18 sati na napuštenom gradilištu u mjestu Radovanje kod Oriovca.

Naime, policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta u namjeri otuđenja.

Na mjesto događaja stigli su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac koji su počinitelja spustili na tlo, s visine od oko 30 metara.

Foto: DVD Oriovac

- Otuđeni lanci će biti predani vlasniku, kao i podaci počinitelja, radi eventualnog pokretanja privatne tužbe - navodi se u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske.

Iz oriovačkog su DVD-a, pak, izvijestili da su u petak u 18:44 sati zaprimili dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mjestu Radovanje, ne navodeći pritom razlog zbog kojeg se muškarac našao na kranu.

Na intervenciju je pozvano šest operativaca koji su na teren izašli s dva vozila.

- Dolaskom na mjesto intervencije te dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo s osobom te izvidom cjelokupne situacije zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovjednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda - naveli su vatrogasci poteškoće s kojima su se suočili po dolasku.

Kolege iz Javne vatrogasne postrojbe brzo su stigli na mjesto intervencije te su zajedničkim snagama krenuli u spašavanje osobe, napisali su vatrogasci na svojoj Facebook stranici.

- Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom preko krana je izvršio spuštanje do unesrećenog, dok smo mi postavili zračni jastuk ispod krana za svaki slučaj - dodali su.

Intervencija je uspješno završena nešto poslije 20 sati spuštanjem osobe s krana koja je predana Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled.

- Ovim putem se želimo zahvaliti ZVP Grada Slavonskog Broda na pomoći u ovoj složenoj intervenciji - poručili su iz DVD-a Oriovac.

Komentara 12

V0
Vlaskoulicanec3.0
19:42 11.06.2022.

Ja bih ga ostavio visiti dva-tri dana. Samo mu dnevno dati flašu vode i malo dvopeka...

RO
romobil
21:43 11.06.2022.

Trgovci sekundarnim sirovinama s rodbinom iz Kozari Boka.

MO
modovisisajteMaraschino
19:00 11.06.2022.

neka ide skupljat željezo u Ukrajnu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije