Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pala austrijska vlada

Nevjerojatan epilog afere zbog skandala! Otkriveno i tko je tajnovita djevojka?!

Foto: Screenshot
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.05.2019.
u 17:15

Tužitelji u Beču navode da istražuju slučaj s objavljenom videosnimkom "u više smjerova".

Heinz-Christian Strache koji je bio prisiljen odstupiti s mjesta potpredsjednika austrijske vlade i čelnika krajnje desničarske Slobodarske stranke (FPOe) prije tjedan dana zbog objavljene videosnimke, osigurao je mjesto u Europskom parlamentu! Strache je ostao na kandidacijskoj listi svoje stranke za europske izbore, iako na posljednjem mjestu, 42. mjestu.

Austrijski izborni sustav omogućuje biračima da daju preferencijalni glas jednom kandidatu na izabranoj listi, a ako taj kandidat dobije dovoljno podrške, može osigurati mjesto u EP-u. Djelomični rezultati glasovanja pokazuju da je Strache dobio više od 33.500 preferencijalnih glasova, što je više nego dovoljno za traženje zastupničkog mjesta.

Foto: Reuters/Pixsell

S druge pak strane, vlada konzervativnog kancelara Sebastiana Kurza pala je nakon što joj je većina u parlamentu izglasala nepovjerenje.


Nije bilo odmah jasno hoće li Strache, snimljen kako nudi sklapanje državnih ugovora ženi koja je tvrdila da je nećakinja ruskog oligarha, zauzeti mjesto u EP-u. Strache demantira da je činio nezakonite radnje. Video je snimljen u vili na španjolskoj Ibizi u srpnju 2017. godine.

Foto: Screenshot RTRS

Tužitelji u Beču navode da istražuju slučaj s objavljenom videosnimkom "u više smjerova". 

Prema pisanju austrijskih medija misteriozna djevojka je navodno studentica agrikulture koja je porijeklom iz BiH. Za svoj performans u tom videu bila je plaćena 7000 eura po danu, prenose 24sata pisanje Krone.at. 

Nisu potvrđeni ovi napisi, a u tijeku je istraga.

Ranije su mediji opširnije pisali o Johannu Gudenusu tj. o njegovoj supruzi Tajani (na fotografji iznad) koji se također pojavljuju u videu. On je rođena kao Tajana Tajčić, a potječe iz srpske obitelji iz Hrvatske, piše Deutsche Welle. Tijekom Domovinskog rata, s obitelji je pobjegla u Banja Luku 1992. godine.

VIDEO Prosvjedi u Austriji zbog slučaja Strache

Ključne riječi

Komentara 20

IB
iva.begovic
18:26 27.05.2019.

Navodno je čak 7 kamera bilo postavljeno za ovaj video uradak. Jedna u punjaču za mobitel, druga u prekidaču za svjetlo, itd. itd. Netko si je zbilja dao truda. 7000 eura honorara mladoj Bosanki za ulogu Ruskinje, nije puno. FPOO nikada ne bi bio moj politički izbor ali se ipak pitam tko si je toliko dao truda da ih kompromitira?. A zanimljivo je i to da je u slučaju Sanader krunski svjedok također jedna kamera, ona u restoranu sa snimkom navodog davanja mita. No, to je bilo vrlo neuvjerljivo tj. ništa uvjerljivije od svjedočenja Fiolića, Čobankoića, Ježića i Barišića zajedno. Dok narod misli da nešto zna i odlučuje, drugi podmeću zaključke.

Avatar marengo2
marengo2
18:14 27.05.2019.

Gdje god su neke afere, oružani sukobi, ubistva, pljačke, krađe, teroristički napadi, neredi , tuče tu su i pripadnici božijeg naroda. Bez njih tako što proći ne može..

TR
tracy
17:52 27.05.2019.

ha ha mica s poljosa srusi AT vladu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije