Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nevidljivi Vlatko'

Čovjek koji već 10 godina izbezumljuje hrvatski obrazovni sustav

škola
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
19.04.2017.
u 11:42

Sve je počelo prije više od 10 godina kad se misteriozni "nevidljivi Vlatko" javio na svoj prvi natječaj za posao

Nitko ga nije vidio, samo su se rijetki s njime čuli, ali ga zato mnogi dobro znaju. On nije mit, glas o njemu nije urbana legenda, on je stvaran. Njegovo ime je Vlatko Hrpka Gladović i on je čovjek koji već više od deset godina izbezumljuje hrvatski obrazovni sustav, piše Slobodna Dalmacija

Sve je počelo prije više od 10 godina kad se misteriozni "nevidljivi Vlatko" javio na svoj prvi natječaj za posao učitelja. On se od tada, naime, javlja na sve moguće natječaje za koje smatra da ima potrebne kvalifikacije. Bilo da se radilo o radnom mjestu učitelja, ravnatelja ili bilo kojeg sličnog zanimanja u obrazovanju.

"Nevidljivi Vlatko" ne bira žrtve, prijavljuje se za namještenje od Prevlake do Dunava, znaju ga tako i u Osijeku i u Zagrebu, i u Puli i u Imotskome, i u Omišu i u Pločama, i u Prelogu i u Đakovu. Najčešća meta su mu gimnazije i škole turističkoga smjera.

– Ništa mi ne govorite, desetak puta mi je inspekcija zbog njega bila. On se žali na neregularnost natječaja, pa oni dođu provjeriti što je bilo, a za to vrijeme djeca pate jer, dok se stvar ne riješi, ne smijem zaposliti drugog nastavnika – objašnjava Slavko Gudelj, ravnatelj makarske Srednje škole Fra Andrije Kačića Miošića.

Za "nevidljivog Vlatka" znaju i u Ministarstvu obrazovanja... I tako iz dana u dan, iz godine u godinu, "nevidljivi Vlatko" poput nekog misterioznog fantoma tjera svoju osvetu, a ujedno pokazuje i na nemar obrazovnog i pravnog sustava u RH.

>> Neobičan fantom: Terorizira žene i traži ih - čarape!

>> Trčao je šumom i uživao u danu, a onda je skoro umro od straha

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:58 19.04.2017.

Ime je nepostojeće. Valjda mora imati i neke papire osim same molbe.

DO
domxerex
14:43 19.04.2017.

Novinarski članak opet ima manjak. Nema podataka kakve on to ima kvalifikacije, osim da on smatra da ima kvalifikacije. Tako i ovaj novinar misli da je napisao dobar članak. Gosodine novinare nije posao u školi kao u novinama ili biti saborski zastupnik ili predsjednik države(jedno vrijeme je potrebita kvalifikacija bila i zatvorski staž), U školi morate nešto zaista odraditi i nešto djecu naučiti. To što vi ne volite školu i učitelje jer ste imali lošeg učitelja (vjerojatnije ste vi bili loš učenik) ne znači da se tamo ništa ne radi. Uostalom ako tako mislite već neko vrijeme možete svoje dijete (ako ga imate) ispisati i učiti kod kuće budući da ste vi pametniji od svih njih zajedno.

PR
propalismoFranjoskroz
12:34 19.04.2017.

OIB,JMBG,domovnica,rodni list,dokumenti o školovanju,sve glasi na ime Tvrtka??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije