Naslovnica Vijesti Parlamentarni izbori 2011

Nevenka i ja prvi smo sestra i brat u Saboru!

Prozivaju me da sam politički trgovac, a ja samo znam procijeniti situaciju i vrijeme. Hrvatska građanska stranka postala je parlamentarna!
05. prosinca 2011. u 02:00 67 komentara 28 prikaza
željko kerum, rumke, nevenka bečić, fani horvat (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

– Postigli smo fantastičan rezultat! Imamo dva saborska zastupnika, a vjerojatno će, nakon brojenja glasova, proći i treći. Prvi put u povijesti u Hrvatskom saboru sjedit će brat i sestra! – rekao je Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke, svojim kolegama, istomišljenicima i simpatizerima, kojima se obratio nešto prije ponoći.

Njegov glavni stožer, kafić Ćakula na splitskoj rivi u vlasništvu njegove družice Fani Horvat, bio je centar splitskih poslijeizbornih zbivanja.

Kerum je stigao nedugo nakon zatvaranja birališta, kao i njegovi suradnici i prijatelji. Tu su imali sve što im treba: jela i pića u izobilju te velike televizijske ekrane ispred i u kafiću, s kojih su pozorno pratili rezultate koji su za 10. izbornu jedinicu, kako je vrijeme odmicalo, bivali sve bolji za Kerumov HGS i HDZ.

Čestitka pobjednicima

– Broj mandata, kako su se glasovi prebrojavali, popeo se s pet, koliko ih je bilo u anketama, na vjerojatnih sedam. To znači da u Sabor ulazimo najvjerojatnije nas troje: Nevenka Bečić, Petroslav Sapunar i ja, upravo onoliko koliko nas se i kandidiralo. To znači da ćemo postići stopostotni rezultat! – izjavio je Željko Kerum.

– HGS je napravio velik rezultat, ali važnije bi bilo da je HDZ postigao bolji uspjeh u svim izbornim jedinicama. Ali, treba poštovati borbu i treba čestitati pobjednicima – rekao je Kerum i najavio da će ostati uz HDZ i nakon izbora, odnosno otići u oporbu.

Izborne rezultate s njim su čekali dogradonačelnici Jure Šundov i Anđelka Visković, brojni gradski i županijski vijećnici, primjerice Filip Radoš, popularni "Stipe u gostima", zastupnik HGS-a u Županijskoj skupštini. Čestitati mu je došao i Duško Mucalo, v.d. intendanta splitskog HNK, Joško Svaguša, bivši predsjednik Hajduka, i gradski vijećnik.

Oko 22.30 sati pridružila im se i Fani Horvat. No, atmosfera je bila prilično komorna do dolaska Kerumove sestre Nevenke Bečić i zeta Petroslava Sapunara, koji su bili na sedmom mjestu u 9., odnosno 10. izbornoj jedinici. Željko im je izašao ususret, a kada su zajedno ušli u Ćakulu, pozdravljeni su gromoglasnim pljeskom. Uslijedile su čestitke pa govori.

– Može se mene spominjati ovako ili onako, ali moje su odluke iskrene i poštene. Optužuju me da sam trgovac, u političkom smislu. To nije točno, ja samo znam dobro procijeniti situaciju i vrijeme – rekao je Kerum i najavio pripremu za nove lokalne izbore.

Slijede političkog stratega

– Svuda sam, putujući po 9. izbornoj jedinici, bila dočekivana ovacijama, osobito kada bih prenosila pozdrave Željka Keruma – naglasila je Nevenka Bečić. Dodala je kako je HGS sada parlamentarna stranka, ali da ih uspjeh neće uspavati.

– Slijedili smo Keruma u poduzetničkom radu, a sada ga slijedimo kao političkog stratega koji teži unaprijediti regiju – rekao je Petroslav Sapunar. Iza zatvorenih vrata Ćakule slavlje se nastavilo.

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • godfather2:

  Imam paštetu iz caritasa,hoće je tko kupiti da mogu započeti biznis.

 • Avatar worldwizards
  worldwizards:

  Željko Kerum i Nevenka Bečić ulaze u Sabor ---------------------------------------------------------------- ahahaha, koja nacija ludjaka. glasaju za keruma. kerum bi u normalnoj drzavi nosio gajbe u nekoj amoposluzi 9i to ne svojoj). zamislite lika ko kerum u britanskom parlamentu ili americkom senatu...

 • vilim:

  Meni izgleda kao da mu je to brat a ne sestra !!!