Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikalna scena u 2015.
Povratak na članak

Neuspjeli štrajk u obrazovanju i podržavljenje Imunološkog zavoda

Nakon što je odbijen njihov zahtjev za povećanjem plaća zaposlenima u obrazovanju i znanosti za četiri posto, sindikati prosvjete i znanosti organizirali su krajem rujna štrajk, koji se ubrzo počeo osipati te je nakon osam dana prekinut, a da štrajkaši nisu polučili nikakav uspjeh.

Komentari 2

R0
R00kie
09:00 30.12.2015.

imunoloski i dalje nista ne proizvodi ali sindikati vise ne prosvjeduju jer im je drzava ulila love tj porezni obveznici...svi su oni isti, neradnici na tudjoj grbaci

VL
Avatar comparator
comparator
10:45 30.12.2015.

Sindikati ovako osmišljeni su saxs . Štrajkovi koje organiziraju nisu nimalo prirodni što se vidi po njihovim čitko unisono odštampanim transparentima vjerojatno na državnim papirima i uređajima i urednim papirnatim kapicama i bedževima baš onako „pionirski „. Iz njihovih političkih stavova suklja protu kapitalistička mržnja kojeg treba bojkotirati kao da nikad povijest nisu učili i ne razlikuju dobro od zla. S jedne strane luksuzni sindikalni domovi s sigurnim plaćama koji s bazom osim politički nemaju baš nikakve veze ,a s druge naivni učitelji navučeni na tanki led protiv koga ? Možda protiv svojih rođaka zaposlenih u privredi koji za njihove plaće trebaju izdvojiti novac ili podići kredit za spašavanje poduzeća kako bi im mogli platiti školovanje djece ili liječenje. Na kraju balade svi sindikati međusobno potražuju novac jer je njihova zamisao stvaranje jednakosti među nejednakima . Nejednaki su oni koji nemaju pravo na školovanje kao ni oni koji na operaciju čekaju par godina pa ju ni ne dočekaju . Zašto zato jer sindikati inzistiraju na jednakosti . Sindikat je po meni udruga granska ili strukovna za zaštitu minimalnih i ljudskih standarda u sukobu s onim zakonima koji od toga odudaraju umjesto stalne uravnilovke i političke naklonosti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.