Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJNO ISKAZIVANJE CIJENA

Neugodno se iznenadio: Natrpao kolica sladoledom, mislio da je na akciji za 1,70 kuna

Koprivnica: U trgovačkim centrima tek rijetki građani kupuju osnovne potrepštine
Foto: Marijan Susenj
1/2
15.07.2022.
u 10:40

Njegova cijena inače iznosi 12 kuna, no kupac je mislio da cijena od 1,70 znači da je na akciji, a ne da je riječ o eurima

Trgovački lanac KTC jedan je od prvih koji su uveli dvojno iskazivanje cijena u kunama i eurima, i to oko dva mjeseca prije službenog roka. Iako je takav potez napravljen kako bi građanima olakšao preračunavanje u eure koji nam stižu od 1. siječnja, neke je građane to izgleda zbunilo. 

''Krenula je izmjena cijena i na karticama za cijene u trgovinama te će u zakonskom roku i to biti iskazano. Rok za dvojno isticanje cijena je 5. rujna, ali KTC se odlučio za dvojno iskazivanje ranije kako bi kupcima omogućio što lakšu prilagodbu na novu valutu. U sklopu priprema za ulazak Hrvatske u eurozonu od 1. siječnja iduće godine jedna od obveza trgovaca je dvojno iskazivanje od 5. rujna ove godine te je na Vijeću ministara EU donesen fiksni tečaj konverzije kune u euro'', naglasili su iz KTC-a.

Unatoč jasno naznačenim simbolima eura i kuna, Danica.hr svjedočila je slučaju jednog kupca koji je natrpao kolica omiljenim sladoledom misleći da je na akciji. Njegova cijena inače iznosi 12 kuna, no kupac je mislio da cijena od 1,70 znači da je na akciji, a ne da je riječ o eurima. 

– Ali, to vam je cijena u eurima, ne u kunama – rekla mu je blagajnica, pa je kupac sladolede vratio u škrinju. 

>> VIDEO Nepravilnosti u Klasičnoj gimnaziji: Nastavnica je izjavila da su od nje tražili da promijeni zaključene ocjene, slučaj prijavljen i policiji

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
00:10 16.07.2022.

Nije Hrvatska trebala ostavit dinar a ni euro netreba uvesti jer tek sad čete nadrljati vidječes fortinaf, upamti sta sam napisala.Pišem iz iskustva i nama u Njemačkoj je bilo užasno kad su nam uveli euro a i dan danas jee katastrofa.Pada vrednos euru bilo bi super da propadne vjeruj mi

LA
lajh1985
12:13 15.07.2022.

Kak ce se tek ovaj kupac iznenadit kad dobi prvu placu u eurima

PV
prcko.vita
13:41 15.07.2022.

Konzum Poreč, sve su cijene dvojne u kunama i u eurima, i nije u tome problem, nego je problem što su cijene kao u Njemačkoj a plaće kao u Bugarskoj. E moj Hrvatski narode, koja tuga i žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije