Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽAN POZIV

Nestašice krvi diljem RH: Zavod za tranfuzijsku medicinu poziva građane da doniraju krv

Darivanje krvi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
23.10.2019.
u 10:51

Vijest o smanjenim dozama krvi dolazi uoči Svjetskog dana darivatelja krvi.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu pozvao je na svojim stranicama darivatelje svih krvnih grupa da daruju krv.

- Pozivamo darivatelje svih krvnih grupa da se zbog smanjenih zaliha odazovu darivanju krvi - stoji na stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3 u Zagrebu gdje su objavili i trenutno stanje zaliha krvi.  Zavod prikuplja oko 50 posto krvi u Republici Hrvatskoj i opskrbljuje krvlju i krvnim pripravcima preko 30 zdravstvenih ustanova.

Foto: Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

Ukoliko želite darovati krv, možete je darovati u  Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3 od ponedjeljka do petka od 7:30 do 19:00, a subotom od 7:30 do 15:00.  

Nestašica i u Rijeci

KBC Rijeka objavila je na svojim stranicama kako oni imaju nestašicu krvne grupe A pozitivna (A+) i B pozitivna (B+), no da su davatelji ostalih krvnih grupa također su dobrodošli. 

Foto: KBC Rijeka

U Zavod se može doći u srijedu i četvrtak od 8 do 19 sati te u petak od 8 do 15 sati.

Vijest o smanjenim dozama krvi dolazi uoči Svjetskog dana darivatelja krvi koji se tradicionalno obilježava i u Hrvatskoj i podsjeća građane na važnost darivanja krvi. 

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:03 23.10.2019.

počnite plaćati krv koju uzmete. zdravstvo svi plaćamo, zašto i oni ne bi nešto platili?! zašto su amerikanci najjači u izvozu krvne plazme? zato jer, vidi vrapca, plaćaju krv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije