Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči odluke Vrhovnog suda

Nestao prije tri dana: Policija traga za Rokom Šimcem, nepravomoćno osuđenim zbog silovanja

Foto: PIXSELL/Nacionalna evidencija nestalih osoba
1/2
18.10.2020.
u 15:36

Šimac je dobio četiri godine zatvora za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, dok je za spolni odnos bez pristanka dobio je 8 mjeseci

Policija već nekoliko dana traga za 28-godišnjim Rokom Šimcem čiji su nestanak prijavili roditelji 15. listopada. Posljednji puta je viđen odjeven u trenirku adidas marke i majicu. 

Šimac je javnost poznat nakon što je nepravomoćno osuđen prije četiri godine zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i obljube bez pristanka na tulumu u studenom 2012. godine. Naime, njega su tad teretili da je nanio teške tjelesne ozljede tad svojoj vršnjakinji. Njoj su spasili jedva spasili život, ali je ostala invalid. 

Liječnici su tad utvrdili da su ozljede morale biti nanesene mehaniziranim predmetom, no pri izricanju presude navedeno je kako je zločin počinjenom rukom. Šimac je dobio četiri godine zatvora za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, dok je za spolni odnos bez pristanka dobio je 8 mjeseci

Na Vrhovnom sudu nedavno je određen datum sjednice na kojoj se trebalo potvrditi ovu nepravomoćnu odluku Županijskog suda ili odlučiti o pokretanju novog postupka. 

Komentara 10

DA
Darko50
18:00 18.10.2020.

nekog napraviti invalida i dobiti samo cetiri godina zatvora,prestrašno.korupcija u svim borama sudstva i pravosuđa.

TO
Tonto
16:33 18.10.2020.

I treba plaćati doživotnu odštetu oštećeno. Inače fuj od pravosuđa. 8 godina je prošlo i imbecil još nije u zatvoru...

OB
obican
15:49 18.10.2020.

Rvacko krivosuđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije