Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKLJUČEN AUTOPILOT

Nesreća u Teksasu: Tesla se zabila u stablo, nikoga nije bilo za volanom

Twitter screenshot
19.04.2021.
u 11:43

U posljednje vrijeme došlo je do nekoliko sudara u kojima je Tesla bila uključena

U subotu navečer u Texasu u SAD-u poginulo je dvoje ljudi nakon što se automobil Tesla zabio u drvo. Prema policijskim izvješćima, nitko nije vozio automobil. 

Jedna osoba bila je na suvozačkom sjedalu, dok je druga bila na stražnjem kada se automobil zabio i u potpunosti izgorio, prenosi CNBC

Policija je također kazala New York Timesu kako su muškarci u dobi od 59 i 69 godina kazali svojim ženama kako se idu provozati automobilom te kako će uključiti Autopilot. 

Tvrtka Tesla inače je poznata po opciji autopilot koja svojim kupcima nudi mogućnost da se automobil vozi sam bez vozača. Iako Elon Musk tvrdi kako je automobil postao toliko dobar da ga osoba ne mora voziti osim ako stvarno hoće, Teslini odvjetnici kazali su ipak kako to nije u potpunosti točno. 

- Autopilot nije u potpunosti autonoman, kazao je, dok upute upozoravaju kako bi vozač u svakom trenutku trebao biti za volanom

U posljednje vrijeme došlo je do nekoliko sudara u kojima je Tesla bila uključena, no još uvijek se istražuje je li opcija autopilota bila jedan od faktora nesreće. 

Njemačka je i zabranila tvrtki Tesla da u svrhu promocije automobila koristi riječi koje bi mogle vozače dovesti u zabludu, s obzirom na to da autopilot nije samostalan u potpunosti

 

VIDEO: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan!

Ključne riječi

Komentara 7

5S
505.scrtom
12:11 19.04.2021.

taj auto ne zaslužuje ime tesla

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:13 19.04.2021.

auto.pilot samo na autocesti !

AA
aabbcc
12:18 19.04.2021.

Bolje pijan nego nikakav vozac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije