Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Neslužbeno: U Hrvatskoj zabilježeno 3858 novih slučajeva

Na covid odjelu u Općoj bolnici Karlovac trenutno se liječi 50-tak covid pozitivnih osoba
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.11.2021.
u 09:49

U Varaždinskoj županiji potvrđena su 143 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 399 osoba, a umrlo je osam osoba

Kako HRT neslužbeno doznaje, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 3858 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nova, omikron-varijanta koronavirusa u Hrvatskoj još nije zabilježena, no stručnjaci su na oprezu.

Županije javljaju o novom broju zaraženih.

U Varaždinskoj županiji potvrđena su 143 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 399 osoba, a umrlo je osam osoba, izvijestili su u utorak iz Županijskog stožera Civilne zaštite. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 249 osoba, od kojih su 22 na respiratoru. Oporavilo se 235 osoba i broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji je 1553.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u utorak iz Županijskog stožera civilne zaštite. U Bjelovaru ima najviše novozaraženih – 59, u Čazmi sedam, u Daruvaru četiri, Garešnica broji tri, a Grubišno Polje jedan slučaj. Bjelovarska Opća bolnica liječi 43 pacijenta zaražena koronavirusom, od kojih je devet na respiratoru. Na opservaciji su dva pacijenta. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 651 osoba.

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježen je 131 novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak Županijski stožer civilne zaštite. Kako stoji u dnevnom izvješću Stožera, 55 novozaraženih osoba je s područja Siska, 17 iz Popovače, po 13 iz Novske i Petrinje, devet ih je iz Sunje, osam iz Kutine, sedam iz Lekenika, četiri iz Dvora, tri su osobe iz Velike Ludine te po jedna osoba iz Lipovljana i Hrvatske Dubice.  Stanovnici županije u izvješću su pozvani na punu odgovornost, odnosno na primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti COVID-19.

Ključne riječi

Komentara 17

ED
edgar2
10:49 30.11.2021.

Iz Moderne kažu da očekuju da će doći smanjenja učinkovitosti cjepiva (omikron) u prevenciji bolesti...no neznaju još točno koliko će to biti...dali će se razina antijela smanjiti 5x ili čak do 8x?Booster doza ima stoga smisla jer diže razinu antitijela, no nije samo to važno, nego i širina (spektar) antitijela!

LO
lonicera
10:50 30.11.2021.

Ovaj val je u silaznoj putanji. To je lijepa vijest.

RA
radijatori
10:37 30.11.2021.

"Korona divlja, cijepite se!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije