Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnesena optužnica

Operirao je i ozlijedio joj tanko crijevo. Nakon toga nije ništa napravio da joj spasi život

bolnica
Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL/Ilustracija
22.11.2018.
u 15:15

Ništa nije napravio ni nakon što je upozoren da je pacijentica slabo, da odbija hranu i da se žali kako joj zadah smrdi po fekalijama.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv 53-godišnjeg liječnika koji se tereti za nesavjesno liječenje. Prema optužnici tereti ga se da je djelo počinio od 8. do 14. prosinca 2015. u Općoj bolnici u Dubrovniku.

Tada je bio specijalist urologije, a 8. prosinca 2015. operirao je 54-godišnjakinju, prilikom čega je došlo do ozljede tankog crijeva. Prema optužnici, iako je kao liječnik bio zadužen za tu pacijenticu, do 14. prosinca 2015. nije radio nikakvu dijagnostičku obradu iako je već trećeg postoperativnog dana došlo do infekcije rane uz izlazak zamućenog smrdljivog sadržaja. 

Ništa nije napravio ni nakon što je upozoren da je pacijentica slabo, da odbija hranu i da se žali kako joj zadah smrdi po fekalijama.  Uslijed  takvog  neadekvatnog i neodgovarajućeg  praćenja postoperativnog tijeka liječenja zdravlje pacijentice se pogoršalo te je ona preminula 2. siječnja 2016.

POGLEDAJTE VIDEO: Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa screm

Ključne riječi

Komentara 12

CH
chemica
15:37 22.11.2018.

Kod liječnika i zubara idem isključivo privatno. Muči me samo taj jedan prokleti trenutak u životu kada ću neminovno morati mesarima u "javnom" zdravstvu na stol.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
15:55 22.11.2018.

Loša selekcija, kako u politici, tako i svim ostalim segmentima društva. Hrvatska, zemlja raj za nekompetentne i nepismene ljude sa diplomom.

LI
liliZG
16:24 22.11.2018.

nije mi jasno , zašto neki dr liječnik nešto nije poduzeo, znam da sestre ne smiju niti pisnuti ali ljudi, zar je taj bio sam samcat tamo i nitko drugi , npr dežuni liječnik nije uspio na karton napisati , napraviti te i te pretrage... sramota...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije