Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem u vukovaru

Nesavjesni pojedinci odbacili zaostalo naoružanje uz cestu

bomba
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
13.02.2014.
u 12:02

Veliki problem je što se odbačena minsko eksplozivna sredstva pronalaze uz ceste, kuće, u blizini dječjih igrališta, kod kontejnera i sličnim mjestima

Na području Vukovara ovoga tjedna zabilježen je još jedan slučaj pronalaska odbačenih minsko eksplozivnih sredstava zaostalih iz Domovinskog rata. Tijekom jučerašnjeg prijepodneva 73-godišnji Vukovarac je uz svoju obiteljsku kuću pronašao odbačenu minsko eksplozivnu napravu. Dolaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o ručnoj obrambenoj bombi koja je izuzeta i pohranjena u skladište PU.

Veliki problem je što se odbačena minsko eksplozivna sredstva pronalaze uz ceste, kuće, u blizini dječjih igrališta, kod kontejnera i sličnim mjestima gdje su vrlo lako dostupna svim građanima pa i djeci. Policajci kažu kako se radi o neodgovornom ponašanju pojedinaca koji očigledno ne razmišljaju o posljedicama svoga čina i da bi netko mogao teško nastradati.

– Zaista nema razloga za odbacivanje minsko eksplozivnih sredstava po ulicama. I dalje je na snazi zakon po kojemu nema nikakvih zakonskih sankcija za osobe koje dragovoljno predaju zaostalo naoružanje. Najbolje je da, ukoliko već posjeduju nekakvo zaostalo naoružanje ili minsko eksplozivna sredstva, da nazovu policiju i pričekaju da netko od policajaca dođe po naoružanje. Nema potrebe da ga se odbacuje ili da ga građani sami odvoze do policijskih postaja, rekao je glasnogovornik PU Domagoj Džigumović.

O ozbiljnosti situacije, ali i sreći koja prati sve jer do sada nije došlo do tragedija radi ovakvog ponašanja pojedinaca, govori i to da policija gotovo svakodnevno proteklih godina pronalazi odbačeno streljivo, bombe, razne protupješadijske mine, tromblonske i minobacačke granate, razne vrste eksploziva, detonatora….

>>Ponovno predaja i pronalazak naoružanja zaostaloga iz Domovinskog rata
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije