Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nesavjesni pojedinci odbacili zaostalo naoružanje uz cestu

Veliki problem je što se odbačena minsko eksplozivna sredstva pronalaze uz ceste, kuće, u blizini dječjih igrališta, kod kontejnera i sličnim mjestima
13. veljače 2014. u 12:02 0 komentara 163 prikaza
bomba
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Na području Vukovara ovoga tjedna zabilježen je još jedan slučaj pronalaska odbačenih minsko eksplozivnih sredstava zaostalih iz Domovinskog rata. Tijekom jučerašnjeg prijepodneva 73-godišnji Vukovarac je uz svoju obiteljsku kuću pronašao odbačenu minsko eksplozivnu napravu. Dolaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o ručnoj obrambenoj bombi koja je izuzeta i pohranjena u skladište PU.

Veliki problem je što se odbačena minsko eksplozivna sredstva pronalaze uz ceste, kuće, u blizini dječjih igrališta, kod kontejnera i sličnim mjestima gdje su vrlo lako dostupna svim građanima pa i djeci. Policajci kažu kako se radi o neodgovornom ponašanju pojedinaca koji očigledno ne razmišljaju o posljedicama svoga čina i da bi netko mogao teško nastradati.

– Zaista nema razloga za odbacivanje minsko eksplozivnih sredstava po ulicama. I dalje je na snazi zakon po kojemu nema nikakvih zakonskih sankcija za osobe koje dragovoljno predaju zaostalo naoružanje. Najbolje je da, ukoliko već posjeduju nekakvo zaostalo naoružanje ili minsko eksplozivna sredstva, da nazovu policiju i pričekaju da netko od policajaca dođe po naoružanje. Nema potrebe da ga se odbacuje ili da ga građani sami odvoze do policijskih postaja, rekao je glasnogovornik PU Domagoj Džigumović.

O ozbiljnosti situacije, ali i sreći koja prati sve jer do sada nije došlo do tragedija radi ovakvog ponašanja pojedinaca, govori i to da policija gotovo svakodnevno proteklih godina pronalazi odbačeno streljivo, bombe, razne protupješadijske mine, tromblonske i minobacačke granate, razne vrste eksploziva, detonatora….

>>Ponovno predaja i pronalazak naoružanja zaostaloga iz Domovinskog rata
 

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.