Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Neprihvatljivo da se program HTV-a prekida reklamama za odreske'

Radmanov ideal je povratak na profesionalizam koji je 70-ih godina prošlog stoljeća krasio Zagrebačku televiziju
25. veljače 2013. u 22:27 14 komentara 10 prikaza
okrugli stol (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman smatra da na javnoj televiziji ima previše zaposlenih s obzirom na to kakav program trenutno proizvodi, ali da će tek plan restrukturiranja pokazati hoće li biti potrebna otpuštanja. Posebno ga zabrinjava što na HRT-u ima previše starijih zaposlenika te što je jako loša kvalifikacijska struktura.

Njegov ideal je povratak na profesionalizam koji je 70-ih godina prošlog stoljeća krasio Zagrebačku televiziju. Odmah je dodao da ne želi vratiti jednopartijski sustav za što su ga, požalio se, već neki optužili.

Priznao je da HTV-ov Dnevnik gubi bitku u gledanosti s privatnim televizijama te se zauzeo za to da se u javnom prostoru ograniče komercijalni sadržaji. Po njemu je neprihvatljivo da se program HTV-a prekida reklamama „za odreske od 9,99 kuna“.

Ove ocjene stanja na HRT-u Goran Radman iznio je na okruglom stolu kojeg je pod nazivom „Televizija 21. stoljeća“ organiziralo veleučilište VERN.

U Raspravi su sudjelovali i Johaness Züll, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV, a moderator je bio Dražen Klarić.

Čelnici najznačajnijih nacionalnih televizija složili su se da je zbog gospodarske situacije i smanjenja marketinških budžeta medijsko poslovanje danas postalo vrlo teško.

- Iako potrošači danas konzumiraju sadržaj i vijesti putem različitih platformi i s različitih mjesta, središnje informativne emisije i dalje čine najznačajniji udio u gledanosti. Odgovornost novinara i urednika stoga je predvidjeti što publika želi gledati, izjavio je Johaness Züll, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska dodajući da je TV program u Hrvatskoj najbolji u regiji.

Posljedice prilagodba aktualnim i budućim tržišnim i potrošačkim trendovima bit će konsolidacija troškova i povećanje produktivnosti. Medijski stručnjaci i novinarska struka morat će se prilagoditi potrebama publike.

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • -obrisani-:

    Radmanov ideal je povratak na profesionalizam koji je 70-ih godina prošlog stoljeća krasio Zagrebačku televiziju ********************************************** Ima li veće ironije, licemjerja i idiotarije nego kada se ovako nešto napiše, bez obzira je li to izvorno izrekao ovaj jadni ocvali skojevac ... prikaži još! ili ne ? Ali onda je TV bila profesionalna po ukusu, mjerilima i ocjenama Partije, a i danas se sa ovom Vladom i ovim sinom Titovog partizana sa Pantovčaka, nalazi u istom okuženju pa će možda i danas HTV proglasiti profesionalnom, samo da su YU-partizanski filmovi i program na ekavici uvede svaki dan, a ne samo tri-četiri puta tjedno.

  • Dupin iz Kupe kod Siska:

    Zbog igrica na HTV u imam loše mišljenje o SDPu. U par mjeseci potpuno sam prekrižio SDP. Ste jučer vidjeli veličanje Vojka Obersnela u dnevniku? Kakav prilog našim novcem. A rugali se HDZu

  • andrijacatch:

    Neprihvatljivo je da se odresci reklamirajiu za 9.99 na HRTu!!!!! Naravno, ova HRT elita jede dosta skuplje odreske a ne ove jeftinjake i normalno da im nije ugodno to gledati. A to što većina ljudi gleda da li da kupi ... prikaži još!pi hrenovke ili te za 10 kn ili one druge za 15 kn, to naravno ovu gospodu ne znima. Neka jedu kolače, reči će. Reklame za kolače su OK!