Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda M. Bujeviću

Nepravomoćno za drogu 11 godina, za silovanje oslobođen

cvarak
Dominik Grgurić/pixsell
16.03.2011.
u 17:10

R. Zubčić rekla je da se Bujević hvalio prodajom droge, a njoj je dao kokain, koji su šmrkali, a zatim mješali u piće

Miroslav Bujević zvan Čvarak nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Karlovcu proglašen je krivim za šest kaznenih djela zlouporaba droga i osuđen na ukupno 11 godina zatvora. Na kraju ovog procesa koji je obilovao suprotnostima može biti i zadovoljan jer mu je u presudi koju je pročitao sudac Ante Ujević izrečena jedinstvena zatvorska kazna od četiri godine. Osim toga tijekom procesa Državno odvjetništvo odustalo je od dvije točke optužbe vezane uz preprodaju efedrina, kreatina te pronalazak helaksa. Pritom ga je sud oslobodio od odgovornosti vezano uz silovanje.

 – Oštećena je do kraja ostala uporna u tvrdnji da ju je okrivljeni silovao, no niza detalja vezanih za taj slučaj se ne sjeća, a nakon svega ostala je s njim živjeti u istom stanu, i to dulje vrijeme. Što se tiče preprodaje droge, riječ je bila o velikom broju kaznenih djela, a time i velikom broju uključenih. Čuli smo i snimke telefonskih razgovora, a objašnjenje da je bila riječ o prodaji čokolada ili glazbenih CD-a nismo mogli uvažiti. S druge strane količine droge bile su minimalne – obrazložio je Ujević.

Saslušana je Roberta Zubčić, koja je postala i jedan od najvažnijih svjedoka. R. Zubčić detaljno je prepričala da joj se Bujević hvalio da prodaje drogu i da su neki ljudi zbog toga i dolazili k njemu. Rekla je da je i njoj dao kokain, koji su najprije ušmrkavali, a kasnije miješali u piće.

Bujeviću je produljen pritvor zbog opasnosti od bijega jer je u SMS-poruci koju je R. Zubčić poslao neposredno prije uhićenja najavio odlazak u Njemačku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije