Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djelovanje HSS-a u emigraciji
Povratak na članak

Nepoznati Mačekov plan za Hrvatsku

Mačeku je Banovina Hrvatska u okviru Jugoslavije bila optimalno rješenje, a Krnjević je želio neovisnu državu

Komentari 44

Avatar rubinet
rubinet
17:57 09.07.2018.

Banovina Hrvatska -površina 65.456 km² NDH 115.133 km² SR Hrvatska 56.524 km²

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
18:50 09.07.2018.

da je Tito bio pametan, on je trebao ostati u granicama NDH, i ne siriti se na Srbiju..

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
18:56 09.07.2018.

Zanimljiva i rjetko istražena tema upraf zato kaj su i pred rat predstavljali većinu HR puka, a i nakon rata bi brzo pridobili večinu jer su bili normalni. Jadnako anti-Tite i anti_Paveliča kaj su pred rat bili marginalni ekstremisti i jedino ih je rat mogel "lansirat" prema gor. Zato ih se YU bojala več neg nazovi-ustaške emigracije i zato ih jednako i danes prešučivaju !!!

VL
NI
Ninica
21:30 09.07.2018.

Oduvijek govorim da je ratno- neutralna ali i demokratski opredjeljena politika pred -ratnog i ratnog i post- ratnog HSS-a jedino zdravorazumska politika Hrvata toga vremena, ali i jedina politika koja je imala legitimitet- birana od naroda.

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
23:52 17.08.2018.

Maček je bio sjajan političar. Stvorio je Banovinu Hrvatsku bez rata. Zapadna Hercegovina, Srednja Bosna i Bosanska Posavina su bile dio banovine. Jugoslavija je imala vojsku, vanjske poslove i vansku trgovinu. Hrvatska je imala Zagreb koji je bio gospodarstveni centar Jugoslavije i jugoslavensko tržište za hrvatske proizvode.

VL
NO
nogogaz
18:25 09.07.2018.

Tito nije bia hrvat, kako tudjman nije bia titoist, komunist i najmladji general JNA.

VL
CI
cinbenik
19:48 09.07.2018.

Boze sacuvaj,pakovanja....Toliko Hvali UDBU da je sve znala i mogla,i koja je sacuvala Hrvatsku u danasnjim granicamAVNOJa u kojoj i danas zivimo,a laznin domokljubi je mrze iz dna duse...Hrvatska se zasitila emigreacije i zaludjivanja nacije...Obadva obadva puta smo prekomjerno stradali,saa poHercegvacenim vladama iz emigracije,no Sava i dalje tece nizvodno..Izginuli smo za prvoistalirani grb NDHa,Tudjmanihzam nije poslusao Racana,kada je ovaj napustio sabor,pa su poslije pokolja u Vukovaru,promijenili grb u danasnji....Emigrantsku poHercegvacenu politiku sa experimentim HRHB,da nepominjem...Zsto ,Tepesu,nisi izanalizirao dogadjaje od 90ih na ovamo.Sta je bilo pogresno,tko je bio u pravu i sta je ispalo..Cim covjek ode ,dragovoljno,sa ognjista i doma,nebi vise trebao biti interesantan....Brojno stanje Hrvata ,naslijedjeno od SRH,nikada vise nece biti toliko...Sto nepotrazi razloge,osim Srbske agresije ,imaih sigurno......Inace gledao sam jednu reportazu na Njemackim SAT kanalima,sa ostalom klikom,jako su negativno Nijemci pricali o Tepesu,a samim tim su sve rekli o autoritetu...znaci sve sto napisesje kontraproduktivno..

VL
KO
kordunmoj75
17:43 09.07.2018.

Gdje samo iskopaste ovog najveceg Hrvatskog izdajnika,i najveceg ustasu,covjeka koji je izdo Hrvazsku,prodo sve zapadu stoje vredjelo,gori je od Plenkovica i HDZ-a.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.