Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirao HKS

'Nepojmljivo je da vlast dopušta da se štuje jednoumlje i zločin'

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
28.05.2017.
u 15:07

Pavliček navodi kako je nepojmljivo da u današnje vrijeme postoje pojedinci i udruge koje štuju lik i djelo najvećeg krvnika hrvatskog naroda Josipa Broza

-Najoštrije osuđujemo govore pojedinaca u Kumrovcu te očekujemo reakciju resornog ministarstva, ali i zabranu skupova na kojima se koriste simboli totalitarnih režima, stoji u priopćenju za javnost predsjednika Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijana Pavličeka u kojem se reagira na okupljanje simpatizera povodom obilježavanja 125-te obljetnice rođenja Josipa Broza Tita.

Pavliček navodi kako je nepojmljivo da u današnje vrijeme postoje pojedinci i udruge koje štuju lik i djelo najvećeg krvnika hrvatskog naroda Josipa Broza, odgovornog za stotine tisuća poubijanih Hrvata na Bleiburgu i Križnom putu kao i desetke tisuća neistomišljenika koji su tijekom njegova vladanja završili na Golom otoku.

1/13

-Nepojmljivo je i da hrvatska državna vlast dopušta i ne reagira na ovakva okupljanja gdje se negira ustavnopravni poredak Republike Hrvatske te štuje jednoumlje i zločin. S obzirom na to da živimo u slobodnoj državi okupljenima na ovome skupu poručujemo, da ukoliko Hrvatsku ne mogu poštivati, imaju slobodu napustiti istu i otići živjeti u one države gdje još uvijek vladaju komunističke partije te tamo slobodno slaviti kult ličnosti Josipa Broza, ističe Pavliček.

Komentara 51

Avatar arhaika
arhaika
17:01 28.05.2017.

citav se svijet odrekao zlocinackog komunizma osim hrvatske i sj. koreje.

Avatar navijač
navijač
15:15 28.05.2017.

Tko će ih zabraniti kad oni i jesu u svim porama Hrvatskog društva ?

KO
kodamesepita
17:50 28.05.2017.

a haha .. koja smijurija od države ! to je kao da u njemačkoj slave Erich Honecker .. čovjeka koji je stotine tisuća uhodio i držao po zatvorima jer su se usudili " govoriti o slobodi " za nijemce bi to bilo šokantno , iako on nije masovni ubojica kao tito strašno ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije