Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE SNIMLJENO

Neobjašnjiv potez ruskog vojnika: Iz male blizine pucao na snažno oružje, pogledajte posljedice

Neobjašnjiv potez ruskog vojnika: Iz male blizine pucao na snažno oružje
Foto: screenshot/Osint Tehnical
1/6
07.07.2022.
u 13:04

Strojnicom PKM u ležećem položaju pucao je na raketni sustav zemlja-zrak S-300

Postoje sigurni načini zbrinjavanja potencijalno vrlo opasne vojne opreme, a postoje i oni koji to baš i nisu. Upravo jednim od njih poslužio se ruski vojnik. Strojnicom PKM u ležećem položaju pucao je na raketni sustav zemlja-zrak S-300, a posljedica te odluke zabilježena je videosnimkom. 

Naime, došlo je do snažne eksplozije. Kako pojašnjava The Drive, projektili u koje je pucao pokreću se na kruto raketno gorivo i imaju velike rasprskavajuće bojeve glave pa je uistinu teško povjerovati da su vojnik i snimatelj preživjeli. 

The Drive ističe kako su Rusi snimali ovaj pothvat kako bi sustigli Ukrajinu po pitanju aktivnosti na društvenim mrežama. Naime, ukrajinske snage redovito na internetu objavljuju videozapise zarobljenih ruskih oklopnih vozila i drugih taktičkih uspjeha, a uporaba društvenih medija za oblikovanje narativa bila je nevjerojatan uspjeh. 

Ipak, upitno je zašto su se Rusi odlučili na ovaj potez koji je za njih rezultirao po životno opasnom situacijom. 

VIDEO Ukrajinski ključonoša: Yevgen (37) čuva 19 ključeva domova svojih prijatelja i obitelji koji su pobjegli iz zemlje od rata

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 44

Avatar Fiume
Fiume
13:19 07.07.2022.

Neobjašnjiv potez??? Bravo majstore!

ŽU
žutimačakxxx
14:47 07.07.2022.

Trebao je priči malo bliže da dobije bolju snimku.

DU
Deleted user
14:05 07.07.2022.

Ovaj je lud..... Snimatelj još luđi......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije