Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krizni stožer

"Nemojte da vam vrt ostane neobrađen, vidimo koliko je krizi dobro imati vlastitu proizvodnju"

Foto: Osječko-baranjska županija
29.03.2020.
u 11:18

Što se tiče pacijenata koji gravitiraju KBC-u Osijek, ukupno je 43 ukupno oboljelih, no 9 ih je na ležanju u toj bolnicim od čega su četiri na respiratoru, dok se ostali oporavljaju kod kuće. Nema zaraženih medicinskih djelatnika.

Ukupno je 36 uzoraka jučer uzeto u Osječko-baranjskoj županiji, a tri su bila pozitivna na koronavirus - jedan u Osijeku i dva u Našicama. U najavi je 170 uzoraka. 

Ukupno je 44 oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji, a 9 ih je otpušteno na kućnu njegu, ali ostaju u u samoizolaciji još 14 dana.

Što se tiče zaraženih koji gravitiraju KBC-u Osijek, ukupno je 41 oboljelih, no samo 13 ih je na ležanju u toj bolnici, od čega su četiri na respiratoru, dok se ostali liječe kod kuće jer imaju blage simptome, ili ih uopće nemaju. Bolesnici koji su na respiratoru su u stabilnom stanju.

Još su tri pacijenta na području koje pokriva Opća bolnica Našice.

- Mobilni tim za uzimanje uzoraka funkcionira besprijekorno. Ono što je bitno, najavljivano je da je KBC Osijek novo žarište, a moram reći da niti jedan liječnik i medicinska sestra u ovome trenutku nisu pozitivni na koronavirus. U samoizolaciji je oko 100 zaposlenika KBC-a Osijek - rekao je Goran Ivanović, šef Stožera civilne zaštite osječko-baranjske županije.

Policija jučer nije zabilježila niti jedan slučaj kršenja samoizolacije.

Puštene su u subotu u rad zatvoreni dijelovi tržnica u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru, a pripremaju se upravo i uvjeti za otvaranje tržnica na otvorenome.

- Poruka ljudima koji su kod svojih kuća, uz savjet da ostanu doma: nemojte da vam ostane komad vrta ili bašče neobrađen, posvetite se tome, vdijeli smo koliko je u kriznim situacijama dobro imati nešto vlastite proizvodnje - zaključio je Ivanović.

Komentara 7

AN
analnispeleoloziivankovićšolad
12:01 29.03.2020.

tko sjedi u tom kriznom stožeru.oni koji su desetljećima uništavali poljoprivredu.jeste li vi ikada išta obrađivali,kakve koristi ima zasijavati i saditi ledinu i šikaru.da bi se nešto sijalo i sadilo treba zemlju pripremiti.fakat ovima iz križnog stožera jedina kvalifikacija da su bili u gornjim močilima i od tamošnjeg župnika dobili nešto toplo u usta...pa kakve su ovo nebuloze.je li ovo stav austrijske biskupije koja drži ovakve pamflet novine

DU
Deleted user
11:55 29.03.2020.

Poruka građanima nemojte dozvoliti da vam vrt ili dio bašće ne bude obrađen gdje ste bili ovih tridesetak godina uništavali ste našu proizvodnju i poljoprivradu kako je koja vlada htjela i sad bi htjeli proizvoditi kasno majstore kasno.

DE
densokubura
12:50 29.03.2020.

Goran Ivanović adezeovac nama objašnjava da je dobro imati domaću proizvodnju a njegov adeze uništio poljoprivredu, dno dna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije