Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Nemojte da vam vrt ostane neobrađen, vidimo koliko je krizi dobro imati vlastitu proizvodnju"

Što se tiče pacijenata koji gravitiraju KBC-u Osijek, ukupno je 43 ukupno oboljelih, no 9 ih je na ležanju u toj bolnicim od čega su četiri na respiratoru, dok se ostali oporavljaju kod kuće. Nema zaraženih medicinskih djelatnika.
29. ožujka 2020. u 11:18 7 komentara 7559 prikaza
Foto: Osječko-baranjska županija

Ukupno je 36 uzoraka jučer uzeto u Osječko-baranjskoj županiji, a tri su bila pozitivna na koronavirus - jedan u Osijeku i dva u Našicama. U najavi je 170 uzoraka. 

Ukupno je 44 oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji, a 9 ih je otpušteno na kućnu njegu, ali ostaju u u samoizolaciji još 14 dana.

Što se tiče zaraženih koji gravitiraju KBC-u Osijek, ukupno je 41 oboljelih, no samo 13 ih je na ležanju u toj bolnici, od čega su četiri na respiratoru, dok se ostali liječe kod kuće jer imaju blage simptome, ili ih uopće nemaju. Bolesnici koji su na respiratoru su u stabilnom stanju.

Još su tri pacijenta na području koje pokriva Opća bolnica Našice.

ITA, Coronaviruskrise, Italien Znanstvena analiza Rudan: Analiza stvarnih uzroka tragedije COVID-19 u Italiji i drugim zemljama EU

- Mobilni tim za uzimanje uzoraka funkcionira besprijekorno. Ono što je bitno, najavljivano je da je KBC Osijek novo žarište, a moram reći da niti jedan liječnik i medicinska sestra u ovome trenutku nisu pozitivni na koronavirus. U samoizolaciji je oko 100 zaposlenika KBC-a Osijek - rekao je Goran Ivanović, šef Stožera civilne zaštite osječko-baranjske županije.

Policija jučer nije zabilježila niti jedan slučaj kršenja samoizolacije.

Puštene su u subotu u rad zatvoreni dijelovi tržnica u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru, a pripremaju se upravo i uvjeti za otvaranje tržnica na otvorenome.

- Poruka ljudima koji su kod svojih kuća, uz savjet da ostanu doma: nemojte da vam ostane komad vrta ili bašče neobrađen, posvetite se tome, vdijeli smo koliko je u kriznim situacijama dobro imati nešto vlastite proizvodnje - zaključio je Ivanović.

ITALIJA
Jeziva snimka obišla svijet: Medvjed se šuljao iza dječaka, 12-godišnjak ga nadmudrio
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • analnispeleoloziivankovićšolad:

    tko sjedi u tom kriznom stožeru.oni koji su desetljećima uništavali poljoprivredu.jeste li vi ikada išta obrađivali,kakve koristi ima zasijavati i saditi ledinu i šikaru.da bi se nešto sijalo i sadilo treba zemlju pripremiti.fakat ovima iz križnog stožera jedina kvalifikacija da ... prikaži još! su bili u gornjim močilima i od tamošnjeg župnika dobili nešto toplo u usta...pa kakve su ovo nebuloze.je li ovo stav austrijske biskupije koja drži ovakve pamflet novine

  • Deleted user:

    Poruka građanima nemojte dozvoliti da vam vrt ili dio bašće ne bude obrađen gdje ste bili ovih tridesetak godina uništavali ste našu proizvodnju i poljoprivradu kako je koja vlada htjela i sad bi htjeli proizvoditi kasno majstore kasno.

  • densokubura:

    Goran Ivanović adezeovac nama objašnjava da je dobro imati domaću proizvodnju a njegov adeze uništio poljoprivredu, dno dna