Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Milanović

'Nemamo strategiju za izbjeglice jer je nema ni EU. Spremni smo pomoći, to nisu vreće kupusa'

Zoran Milanović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
23.08.2015.
u 18:48

Moramo biti ljudi, ako hoćete kršćani, muslimani, imati srca, dati od sebe, ne biti sitne gazde i sitni žicari.

'Mi smo zemlja koja je kada je bilo najteže dobila tuđu pomoć i u skladu sa svojim mogućnostima, koje su male, ali postoje. Spremni smo pomoći i to ćemo napraviti', izjavio je premijer Zoran Milanović komentirajući izbjegličku krizu u Makedoniji i Srbiji, prenosi HRT

>> Oko 5000 izbjeglica noćas je iz Makedonije krenulo prema Srbiji

Moramo biti ljudi, ako hoćete kršćani, muslimani, imati srca, dati od sebe, ne biti sitne gazde i sitni žicari. Tu se ne radi o vrećama kupusa, to su ljudi, ljudi koji su očajni, koji bježe iz teške situacije i ne možete ih dočekati pendrecima. Hrvatska ne može imati strategiju za izbjeglice jer je nema ni Europa, zaključio je Milanović prlikom 40. Trke na prstena u Općini Barban.

>> Sirijski pakao zamijenili smo onim na granici s Makedonijom

Ključne riječi

Komentara 60

ST
strpljenspasen
19:29 23.08.2015.

am ja skupibih sve i vracaj u maticne zemlje ili katar ,s arabiju ,,jeste li bi svi napuseni zar nevidite sto vam se dogsda ispred ociju ..mrze krscane a dolaze nama mislim stvarno pa nasa djca idu u skolu gladna ..netko mamjerno skrece populaciju prema EUludi moji niste vi svijesni ...

AN
Antiflašist
19:21 23.08.2015.

Evo jos jednog koji bi bio filantrop s novcem i zivotima poreskih obveznika, kad ih vec tako lijepo prozivas druze premijeru daj osobnim primjerom pokazi kako se to radi, 2-3 muskih od 30 godina doma u stan ti ih hrani i oblaci sa svojim novcima, cist da vidimo kako si velikog srca.Kad u skoroj buducnosti pocnu samouboijce na javnim mjestima da li ce se premijer biti odgovoran za smrt nevinih civila?.

Avatar abakus
abakus
19:14 23.08.2015.

Zašto bi Hrvatska morala primati ljude koji bježe iz svojih zemalja uništenih politikom i imperjalističkim ambicijama koje zapadne zemlje, poglavito SAD, vode već desetljećima? To je problem koji trebaju rješavati zemlje koje su ga prouzročile, a ne naša zemlja. Oštro se protivim prihvaćanju i jednog jedinog izbjeglice u Hrvatsku, jer je i ova nova moda općeg prihvaćanja izbjeglica koju vrlo agresivno potiču mediji i politika samo s ciljem destabilizacije trenutno još uvijek mirnih zemalja (poput Hrvatske, npr.). Izbjeglice znače samo jedno: PROBLEME, i to kako one koji dolaze odmah, tako i one koji će se protegnuti i eskalirati u idućim desetljećima. Ni jedan političar, ni jedna vlada nema pravo donijeti odluku o prihvaćanju izbjeglica u našu zemlju bez izjašnjavanja građana Hrvatske o tom pitanju na referendumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije