Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Makedonska policija popustila

Oko 5000 izbjeglica noćas je iz Makedonije krenulo prema Srbiji

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.08.2015.
u 14:17

Imigrante su prema Srbiji prevozili autobusi, minibusevi i taksi službe sa svih strana Makedonije

Veliki broj imigranata koji su proteklih dana prešli grčko-makedonsku granicu i došli do Gevgelije krenuli su prema Srbiji, prenosi Blic.

Prijevoz imigranata koji su se zatekli u Gevgeliji organizirala je specijalne jedinice makedonske policije EBR uz pomoć lokalne policije, a prema neslužbenim podacima prevezeno je oko 5000 imigranata

-To znači da su skoro autoprijevoznici sa svih strana Makedonije došli da prevezu putnike, odnosno migrante do srpske granice. Imali smo na desetine i desetine autobusa, više od 50, također minibusevi i taksiji su se koristili. Ono što je bitno, ljudi plaćaju svoj prijevoz , kao i do sada kada su plaćali autobuse ili vozove- izjavio je član nevladine organizacije Legis Jasmin Redžepi.

Dodao je i da je u Makedoniju dnevno ulazilo između 1500-2000 imigranata za koje su se makedonske vlasti mogle pobrinuti. -Poplava imigranata koja je jučer zahvatila državu u mogla se spriječiti da je Srbija zatvorila svoju granicu- smatra Redžepi

Od jutros je na graničnom prijelazu Bogorodica i u Gevgeliji mirno i gotovo da nema izbjeglica s obzirom da su sinoć gotovo svi transportirani na sjever prema Srbiji. 

Dio izbjeglica koji su jučer probili policijski kordon makedonske policije tijekom noći stiglo je ispred prihvatnog centra u Preševu odakle će autobusima biti prevezeni u Beograd.

>>Velikodušna Beograđanka u svom stanu udomila izbjeglice iz Sirije

>>Izbjeglice probile policijske linije na makedonskoj granici. Policija upotrijebila šok bombe

Komentara 17

KR
kragujevcanin
16:04 23.08.2015.

mi nima bombe,i diktatore oni nama ove izbjeglice, mi kod njih tenkovima i avionima, oni pjeske i sa djecom..pa sto oni misle da smo mi zbilja demokrati i humanisti !!!

BC
bura.curba
16:02 23.08.2015.

demokracija je moguca samo u zapadu, u svojim domovima nisu imali demokraciju do su pocele padati bombe,pa sada zele sa rukama u djepovima da pokusaju da se dokopaju zemlje onih koji sire demokratiju, nadajuci se da oni koji sire demokratijuiju ne bombarduju i sebe ,kao sto ne bombarduju izrael vec 75 godina i pored ubijanja djece i to pred ocima svijeta

LJ
ljupcemali
15:58 23.08.2015.

dolaze vam gosti, jer ste im poslali bombe a ne i pomoc koju ste obecali za svrgavanje basara asada, kao to da vise nema opozicije u Siriji ,iraku i egiptu..odjednom nevaljaju Kurdi, nusra, isil, alkaida,ne valja narod u egiptu..a tkotko valja..pa diktatori u drzavama u kojima zive ubijaju studente djecu, muslimane..kako to da i krscane u palestini ostavljate u robovanju i okupiranju izraelskom okupatoru koji 75 godina vrsi oduzimanje zemljista, vrsi chek opont kontrokle, ubija 615 dijece i to po bolnicama ,skolama, uN zgradama, a UN-ov izaslanik place zato sto je video sve te strahote..dali je demokracija samo za europu i ameriku ?! zbunili ste i arape, misle da je demokracija muguca sa u zapadu, pa tamo i krecu i pored svih zica i pendreka koje im se stavljaju na put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije