Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Nemam nikakvih saznanja o prodaji udjela Sberbanka'

Andrej Plenković
Patrik Macek/PIXSELL
06.12.2018.
u 14:55

Na novinarsku opasku da je to izjava Poletaeva dana Reutersu, Plenković je kazao da kada bude razgovarao s predstavnicima Sberbanka tada će znati više reći o tome. 'Ja nisam imao prigode u zadnje vrijeme s njima o tome razgovarati', rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas nakon sjednice Vlade da nije imao prigodu u zadnje vrijeme razgovarati s predstavnicima ruskog Sberbanka te da nema nikakvih saznanja o prodaji njihova udjela u Agrokoru.

Upitan što kaže na jučerašnju izjavu savjetnika predsjednika Uprave Sberbanka Maksima Poletaeva da je Sberbank započeo primati ponude za prodaju svog udjela u koncernu Agrokor, Plenković je odgovorio kako se nisu vidjeli u posljednje vrijeme, a kad su se vidjeli, o tome su obavijestili javnost.

"Nemam nikakvih saznanja niti ću špekulirati ovo što izlazi u medijima", rekao je.

Na novinarsku opasku da je to izjava Poletaeva dana Reutersu, Plenković je kazao da kada bude razgovarao s predstavnicima Sberbanka tada će znati više reći o tome. "Ja nisam imao prigode u zadnje vrijeme s njima o tome razgovarati", rekao je.

Novinari su premijera pitali i je li dogovor bio da Sberbank u idućem razdoblju ne preprodaje svoj udio i je li on trenutno na snazi. "Gledajte, ono što je važno je da se novi Agrokor nakon nagodbe transformira vlasnički, a oni koji su postali vlasnici su bili vjerovnici ranije. Dakle nitko od ovih aktera koji su tu nije tu došao slučajno, došao je sa nekim naslovom", kazao je premijer.

Rekao je i da "ono što je važno je da se implementira nagodba nakon svih odluka od strane Trgovačkog suda i Visokog trgovačkog suda".

"A ono što će pojedini od novih vlasnika raditi mi ćemo pažljivo pratiti, vidjeti ono što je nama u interesu, da održivost kompanije u smislu poslovanja, u smislu financijske stabilnosti bude u fokusu. Tko će u budućnosti, da li je to za nekoliko godina ili kasnije biti vlasnik ovako velikih kompanija, to jednostavno bilo tko pa ni Vlada ne može niti garantirati niti jamčiti", istaknuo je.

Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo je primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize, rekao je u srijedu za Reuters savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev, dodavši da budući dioničari kao predsjednika Uprave Agrokora vide Fabrisa Peruška.

U listopadu je hrvatski Visoki trgovački sud potvrdio nagodbu vjerovnika koja uključuje zamjenu duga za dionički udjel te bi Sberbank uskoro mogao postati najveći dioničar sa 39,2 posto udjela.

Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije. "Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge", izjavio je. 

Pogledajte video: Oporba okružila saborsku govornicu

 

Komentara 9

DU
Deleted user
15:57 06.12.2018.

Koji izraz lica kao da nikad nije cuo za agrokor...misli da je veci igrac od luke modtica...

MA
marko298
15:09 06.12.2018.

Gradi se ogromni kamp za migrante kod Petrinje sa novcima EU-a i ovim postajemo HotSpot. Molio bih clanak Vecernjeg i ostalih novina jer ovo prolazi ispod radara kao i odbijanje svih susjednih zemalja marakeskog sporazuma a jedino mi potpisujemo. Molimm svih da podjele ovu vijest jer sve novine i portali skrivaju ovu informaciju. https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2018/11/ivo-tekst.png

TT
TTjac
18:26 06.12.2018.

Kakav diletant, foler i pozer ovaj Plenki. Kvazi intelektualac valja takve gluposti da ispada jadniji od nekog polupismenog kradezeovca iz 90tih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije