Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nema zle krvi na Neretvi: I podjela prve nagrade je lijepa priča s Maratona lađa

Luka Oršulić, predsjednik Udruge lađara Neretve, smatra da su i podjelom prvog mjesta lađari poslali jednu lijepu poruku.
10. kolovoza 2020. u 08:55 6 komentara 2135 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ekipe Zagreba i Stabline podijelile su prvo mjesto na Maratonu lađa od Metkovića do Opuzena i to odlukom sudaca, nakon što su prvi u pločansku luku uveslali lađari Zagreba.

Iako su veslači Zagreba nakon utrke bili vidno razočarani, dan poslije svi glavni akteri se slažu kako je donesena najbolja moguća sudačka odluka.

-Bili smo ljutiti jer se situacija nije odmah riješila, na terenu, nego naknadno. Čeveljuša je godinama problem, to je prolaz kroz kojeg može proći samo jedna lađa. Možda je na tom mjestu trebalo biti više sudaca koji su trebali reagirati odmah, a ne pustiti nas da prođemo prvi. Mogli su nas i zaustaviti da ih sačekamo – govori Petar Brljević, kapetan Zagreba.

 | Autor : Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Naime, postoji pravilo kada dvije lađe u tjesnac na Čeveljuši dođu izjednačene pravo prednosti prolaza ima ona koja dolazi s desne strane.

-Oni su bili desno, ali Stablina nam je bila u pariću iako smo od početka bili izjednačeni. Prošli smo i poveli. U svakom slučaju, osjećamo se moralnim pobjednicima, ali čestitamo i ekipi Stabline na pobjedi – sportski je izjavio Petar Brljević.

23. Maraton lađa na Neretvi UTRKA NA NERETVI Drama na proglašenju: Ekipe Zagreba i Stabline pobjednici su Maratona lađa na Neretvi

Naime, na terenu su suci dali prednost Zagrebu, ali nakon što se Stablina žalila pregledom snimki ustanovljeno je da su bili izjednačeni i da je prednost trebalo dati Stablini koja je bila s desne strane.

-Na dvadesetom kilometru je uski prolaz kroz koji samo jedna lađa može proći. Mi smo tih 20 km bili zajedno, nitko nije mogao ostvariti prednost. Mi smo bili s desna, a njima su dali prednost koja se ne može nadoknaditi. Žalili smo se, snimke su pregledane i donesena je ispravna odluka. Sve je prošlo u redu, nije bilo nikakvih tenzija – kaže Marin Žderić, kapetan Stabline koji također čestita Zagrebu i dodaje da su to sve njihovi momci, s Neretve.

 | Autor : Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Luka Oršulić, predsjednik Udruge lađara Neretve, smatra da su i podjelom prvog mjesta lađari poslali jednu lijepu poruku.

-Sudačka organizacija odlučila je da se podijeli prvo mjesto kako se niti jedna ekipa ne bi oštetila. Nakon konzultacija obje ekipe su prihvatile odluku sudaca kao pravednu. Čestitamo objema ekipama na sportskom ponašanju, te posebice ekipi Zagreba koja je moralnim i sportskim pristupom nakon uvida u sve materijale časno i sportski prihvatila ovakvo rješenje kao pravedno – izjavio je Oršulić.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • max:

    Ovo je ispalo kao da sudac nakon završene nogometne utakmice poništi jedan gol i proglasi pobjednika iz lokalnog sela.

  • faraon:

    Ma sudačka idiotarija. Kako dvije lađe mogu biti baš istovremeno prve. Jel tu nema neki foto-finiš.

  • Deleted user:

    Dobro rekao ovaj iz Zagreba, trebali su ih onda zaustaviti po izlasku i da nastave di su stali na ulazu u taj uski kanal... pa kom opanci kom obojci. Uzeti naknadno pobjedu pobjednicima je šamar za sportski duh i nadigravanje.