Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA NA NERETVI

Drama na proglašenju: Ekipe Zagreba i Stabline pobjednici su Maratona lađa na Neretvi

23. Maraton lađa na Neretvi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/18
08.08.2020.
u 20:41

Prvi put štit kneza Domagoja dijele dva pobjednika

Drama na Maratonu lađa od Metkovića do Ploča! Prvo mjesto dijele ekipe Zagreba i Stabline kojima je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio prijelazni štit kneza Domagoja, a treći su Sveti Ilija iz Metkovića.

Iako je Zagreb već slavio pobjedu, prilikom proglašenja pobjednika rečeno je kako je udruga lađara Metković donijela odluku kako će dvije ekipe podijeliti prvo mjesto.

– Sudačka organizacija je donijela odluku nakon pregleda snimke. Radi se o nekoliko centimetara, pravila su pravila, podijelit će nagradu – rekao je Luka Oršulić, predsjednik Udruge lađara. Ova odluka zasigurno će se ovih dana još puno analizirati i o njoj će se još govoriti i to ne samo u dolini Neretve.

Snimila Slavica Vuković

Argo iz Bjelovara, koji su imali nezgodu na startu, dobio je nagradu za ferplay.

U dramatičnoj završnici prvoplasirane ekipe bile su izjednačene pa je ovaj "korona-Maraton", bez gledatelje i popratnih događaja na startu i cilju i s daleko manje publike nego ranijih godina, završio s čak dva pobjednika, prvi put u 23 godine koliko se vesla Maraton lađa.

Iako na startu nije bilo gledatelja, Neretljani su bodrili svoje favorite. Kao i uvijek do sada, duž cijele 22,5 kilometara duge riječne rute u svim mjestima uz Neretvu, lađare je pratila zvonjava s crkvenih zvona, kao i brojni navijači koji su ih bodrili bakljadom i pjesmom. Interes veslačkih ekipa ove je godine iznenadio organizatore. Osim domaćih momčadi iz doline Neretve, natjecale su se i ekipe iz Bjelovara, Zagreba,Vinkovaca, Đakova, Siska te Mostara pa se maraton lađa s pravom može nazvati međunarodnim.

– Zagrepčani su imali sreće, mada su to uglavnom naši momci, iz Neretve koji studiraju u Zagrebu. Nije bilo vjetra, Neretva je bila mirna kao Jarun na kojem su vježbali. Ali, mora im se priznati da su dobri, ozbiljno su se pripremali, a lani nisu imali sreće, potopili su se na startu – čuli su se komentari na rivi u Pločama.

Nije bilo gužve kao ranijih godina, a ni političari nisu došli u velikom broju. Uz predsjednika Milanovića, bila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, izaslanica premijera Plenkovića te Branko Bačić koji je bio izaslanik predsjednika Sabora Jandrokovića, saborski zastupnici Mosta Božo Petrov, Nikola Grmoja i Ante Kujundžić, SDP-ova Sabina Glasović, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić...

Ključne riječi

Komentara 30

BE
berija
21:53 08.08.2020.

Iskrena isprika ekipi Zagreba i svim gledateljima. Ekipa koja trenutno vodi Maraton nema pojma što imaju u rukama. Osramotili su sebe i čitavu Neretvu. Razgovarao sam s voditeljima desetak posada i svi su zgroženi. Prvi je tko prođe prvi ili je taj diskvalificiran. To je stav veslača, a politički uguzi da imaju imalo dostojanstva, noćas bi se ubili. Zagreb je prvak ove godine, kao što je Bjelovar bio prije dvije godine.

Avatar rubinet
rubinet
21:01 08.08.2020.

Novi naslov:" Drama na proglašenju"...nije drama nego blamaža........ niste gledali pa ne znate...smeta im što domaći nisu pobjednici...

ME
medvedgrad
21:04 08.08.2020.

Čista smijurija. Prvi put prijenos i nakon ovakve odluke vidim da je ovo prava seoska zabava. Di će pobijediti netko tko nije domaći. Prvi i zadnji put da sam gledao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije