Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijene na tržnicama nisu pale
Povratak na članak

Nema pojeftinjenja voća i povrća, može biti samo skuplje: 'Meni se plače, baš nitko nije spustio cijene'

Ne pomažu ni državne intervencije poput nižega PDV-a

Komentari 13

IS
istina00
19:07 02.04.2022.

pdv uopće nije trebalo spuštati nego je trebalo novac od PDV-a iskoristiti za niže cijene struje, goriva i plina pa bi svi od toga imali koristi, a ne samo ovi prekupci koji su razliku od PDV-a strpali sebi u džepove! ali to je tako kada vlada radi bez mozga i ne razmišlja kako stvarno pomoći građanima, nego donijeti populističke mjere kojima će mahativpre izbore-da su smanjili PDV iako od toga građanima nije bilo niti mrvicu bolje!!!!

VL
ST
stefj
19:06 02.04.2022.

Koristi se prilika, dugo su cijene bile niske, sada postoji jako dobar izgovor... Vidi se po tome jer cijene idu gore i prije nego su poskupili energenti i prije nego je došlo do bilo kakve nestašice, a npr. poskupljuju jabuke iz starih zaliha... Da država ima rezerve, mogla bi intervenirati, no nismo mi takvi. Ovako će trebati pričekati da tržište regulira cijene, naravno, ako politika dozvoli tržišnu regulaciju...

VL
KO
Korak
19:57 02.04.2022.

Znači nemamo ama baš nikakve koristi od toliko hvaljenih mjera vlade. Sramota. Sada neka Vlada dekretom odredi da se moraju spustiti cijene, ovako novac ide samo prodavačima, a mi nemamo ama baš ništa od toga. Sramota. Vlada djeluj ako imaš mu.a. I da, nema to veze sa slobodnom tržištem, kupca treba zaštiti jer, u krajnoj liniji kupac je svojim davanjima u državnu kasu i dao u konačnici taj prostor koji nečasno sada ubiru interesne skupine.

VL
PE
perolero23
20:02 02.04.2022.

Katastrofa su trznice u malim mjestima Niti ima izbora a o kvaliteti i cijenama je bolje ne razgovarati U svakom slucaju tko voli nek izvoli

VL
GO
GorenjeHiSense
08:04 03.04.2022.

Pa nismo više u komunizmu, da bi politika odlucivala, koliko kosta par jaja ili jabuka!!! Živijo kapitalizma! Dole komunizam! Bog je velik!!!

VL
DU
Deleted user
19:06 21.04.2022.

Vidim da mnogi građani bojkotiraju proizvode koji poskupluju, BRAVO! Tako treba - vidim da se gomila raoba po dućanima - upravo ona koja poskupljuje - znam da dobar dio trgovina baca velike količine ne prodane hrane od mesa do voćaa i povrča jer su cijene porasle - to je dobar potez građana - dakle svi skupa smo jaći - prestanite kupovati proizvode koji su poskupili. Doći će uskoro akcije jer sve što se prodaje ima rok trajanja. Ja npr. ne kupujem više mlijeko jer je nebuloza plaćati više od 5 kn za litru mlijeka - nedam - biti će na akciji :) svježe bacaju ! Tako i sa ostalim proizvodima. Nema milosti, moje pare moja odluka!

VL
TA
tabula
19:09 02.04.2022.

Putin kriv 100%.

VL
VI
vidum
09:41 03.04.2022.

LJudi moji nismo u kamenom dobu, kad se živjelo od proizvodnje hrane. U trećem mileniju živi se od proizvodnje video igrica.

VL
DU
Deleted user
10:22 03.04.2022.

Opg su većina preprodavači ,te se isto povrće kupuje u robnim centrima.Umirovljenici iz gradova bi trebali prodati stanove te ići na selo,malo se rekreirati sadeći voće i povrće za unuke,tada neće razmišljati o tržnici.Tako i sam živim,a na tržnicu ni ne idem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.