Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA RIMAC LESIČKI
Povratak na članak

Nema ministra kojem se na nos nije trljalo zašto država plaća milijune za pretragu privatniku

Skidanjem s dnevnog reda jedina poruka koju građani (pacijenti/birači) mogu iz toga pročitati jest da Vlada smatra kako je trenutna situacija sa tom skupom pretragom dobra te da ne treba ništa mijenjati?

Komentari 4

GV
golub Vaso
18:13 16.07.2019.

hrvatskim zdravstvom vlada farmaceutska mafija i privatni interesi

VL
ŹI
ŹIVAC
04:22 17.07.2019.

Gospođa novinarka je na dobrom tragu. Što god učinio u zdravstvu je neizvedivo. Jedino je moguće povećati cijene ili smanjiti prava! Uvesti konkurenciju u osiguranja, dakako, država treba preuzeti brigu oko hitnog i nužnog, te javno zdravstvenih mjera tipa cijepljenje i sl. No, te mjere (kresanje prava i povećanje plaćanja) su nepopularne svugdje u svijetu! Američki predsjednik je pao na zdravstvu jer je htio približiti zdravstveni sustav svima, pa je otpor nastao kod onih koji plaćaju koji su rekli da ne budu plaćali za sve nego samo za sebe! Jasno, to je Amerika i zato je Amerika! Tko voli neka izvoli! A to košta! Mi temeljimo sustav na učenju Andrije Štampara (preteča populizma u Hrvata!), no to je medicina siromašnih (sam Štampar nije bio siromašan i nije živio siromašno!!!) i rješava problem "svih" jeftino, javno zdravstvenim mjerama, ali se tako ne mogu rješavati brojni problemi i bolesti u zdravstvu! Da skratim priču ne mogu sada naširoko elaborirati! Kod nas bi ljudi jeftino skupu zapadnjačku medicinu (skupe pretrage, skupi lijekovi) S druge strane imamo gotovo portpuno privatiziranu zaštitu zuba u Hrvatskoj i nitko se javno ne buni! Zub jednostavno ne možeš popravljati bez nadoplate a impantacija ne dolazi u obzir bez plaćanja u totalu!!!! U isto vrijeme se implantiraju kukovi, rožnice, leće bez ikakve nadoplate! Recite kako i zašto je to u nas normalno?!

VL
LA
larala
20:38 16.07.2019.

draga gđo. novinarko, nije problem što bi kujundžić kupovao PET/CT već je problem što je samo u prošloj godini u džepove privatnika prebacio novac za tri takva nova PET/CT ...i, da je samo to rupa u koju ministar baca novacc za zdravstvo, nažalost takvih rupa je tisuće i samo je pitanje koja je pozadina ove kupovine

VL
IB
iva.begovic
07:04 17.07.2019.

Nema ništa loše u privatnom zdravstvu, konkurencija je uvijek dobrodošla. Problem je u nas u sprezi javnog i privatnog tj. u tome što lijčenici iz bolnica rade u privatnim ordinacijama i upućuju pacijente u njih. Nema ništa loše u tome da liječnici iz bolnica rade i u privatnim ordinacijama ali je definitivno loše kada pacijente preusmjeravaju i liječenje pacijenata iz javnog zdravstva prebacuju u privatni sektor. Takva nepoštena praksa trebala bi se moći nadgledati i nadzirati, no, nisam stekla dojam da je i jednom ministru do toga stalo. Imamo izvrsnih mladih stručnjaka koji su zdravstveni menagement diplomirali i doktorirali na prestižnim sveučilištima, šteta je što im se ne da šansa. Uvijek je ministar neki liječnik koji dolazi iz bolničkog sektora i kojemu je u interesu zadržati pogodnosti za liječnike. Na štetu korisnika zdravstvenih usluga. .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.