Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne štede

Nema krize? U Pitomači si digli plaće, 
u Suhopolju kupili auto

'unu, virovitica, 14.09.2013. godinu dana stara skoda octavia koju je opcina suhopolje kupila kao svoj prvi sluzbeni automobil za 168.000 kuna snimila: marija lovrenc'
Marija Lovrenc/VLM
16.09.2013.
u 08:03

U obje je općine na vlasti HDZ, a načelnici postupke obrazlažu štednjom i izjednačavanjem s ostalim općinama u županiji

U Virovitičko-podravskoj županiji, jednoj od najsiromašnijih u Hrvatskoj, dvije su općine zbog načina na koji troše novac iz svog proračuna zaradile ozbiljne kritike oporbe i mještana. U Pitomači je općinsko vijeće prošlog tjedna povisilo plaću načelnika Željka Grgačića (HDZ) sa 10.300 kuna na oko 11.500 kuna.

Dvojica njegovih zamjenika i predsjednik Vijeća umjesto 1500 kuna primat će 2500 kuna naknade, a vijećnici, njih 17, koji su dosad primali 130 kuna po sjednici, imat će stalnu mjesečnu naknadu i to po 300 kuna. Njihovo je opravdanje za to izjednačavanje s drugim općinama u županiji. Općina je prošle godine u gotovini kupila i službeni automobil, 200.000 kuna vrijedan VW Passat.

U Suhopolju, pak, oporbeni vijećnici SDP-a bili su protiv jedne od prvih odluka nove vlasti. Putem javne nabave općina od posebne državne skrbi s oko sedam tisuća stanovnika kupila je prvi službeni automobil, godinu dana staru Škodu Octaviju za 168.000 kuna. Načelnik Marijan Brlek (HDZ) odgovara da su se prilikom kupnje automobila rukovodili isključivo uštedom i da će službeni automobil smanjiti naknade koje su se dosad isplaćivale za službena putovanja.

>>Habuš poništio natječaj za službeni auto zbog - skupoće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije