Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Nema dokaza da su primili 8 milijuna kuna mita

Bojan Milković
Marko Lukunić/PIXSELL
12.06.2015.
u 21:49

Bojan Milković i Miroslav Pacak teretili su se za zloporabu položaja i primanje mita u gospodarskom poslovanju

Bojan Milković, bivši direktor Ine i Miroslav Pacak, bivši voditelj remonta platformi u Croscu, na zagrebačkom su Županijskom sudu nepravomoćno oslobođeni optužbi za zloporabu položaja, odnosno primanje mita i primanje mita u gospodarskom poslovanju. Optužbi su oslobođeni zbog nedostatka dokaza, a u obrazloženju presude navedeno je i da postojeće indicije nisu bile dovoljne da se zatvori krug indicija. Uz to, svjedoci koji su ispitani tijekom postupka, a čije je ispitivanje predložilo tužiteljstvo, na koncu nisu potvrdili navode optužnice da su Milković i Pacak primili mito.

USKOK je najavio da će se žaliti na presudu, a Milkovića i Pacaka, koji su nijekali krivnju, teretili su za primanje oko 8 milijuna kuna mita. Prema optužnici, Milković i Pacak teretili su se da su od 2002. do 2009. od pojedinih trgovačkih društva tražili mito kako bi ta trgovačka društva zauzvrat dobila poslove s Croscom. USKOK je u optužnici naveo da je mito iznosilo pet ili 10 posto od neto vrijednosti izvedenih radova. Milković se uz to teretio da je kao mito primio i mobitel vrijedan oko 11.000 kuna te sliku Mersada Berbera. On je bio uhićen u ožujku 2011., a Pacak mjesec dana kasnije pri povratku iz Tunisa.

U Remetincu su proveli oko dva mjeseca, optužnica protiv njih podignuta je u prosincu 2011., a suđenje im je počelo u rujnu 2012.

>>Bojan Milković vlasnik je stana od pola milijuna eura u Zagrebu

Komentara 2

Avatar deziderij
deziderij
06:50 13.06.2015.

Rijetko kada se pronađu dokazi za velike pljačkaše ( općenito ) ali za one sitne od sto kuna, ili manje čak, eto odmah policije sankcija i suđenja i osude. Malo karikiram ali u stvarnosti je zbilja tako.

LI
lipnjak
13:08 13.06.2015.

Kod nas je dovoljno samo reci da ti je posudio prijatelj ako si clan udbo druzine,cak i kada postoje svjedoci za kradju obratis se udbi.Oko sice se nitko ne zahebava pa narod uvijek nadrapa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije