Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nema dokaza da su primili 8 milijuna kuna mita

Bojan Milković i Miroslav Pacak teretili su se za zloporabu položaja i primanje mita u gospodarskom poslovanju
12. lipnja 2015. u 21:49 2 komentara 1317 prikaza
Bojan Milković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Bojan Milković, bivši direktor Ine i Miroslav Pacak, bivši voditelj remonta platformi u Croscu, na zagrebačkom su Županijskom sudu nepravomoćno oslobođeni optužbi za zloporabu položaja, odnosno primanje mita i primanje mita u gospodarskom poslovanju. Optužbi su oslobođeni zbog nedostatka dokaza, a u obrazloženju presude navedeno je i da postojeće indicije nisu bile dovoljne da se zatvori krug indicija. Uz to, svjedoci koji su ispitani tijekom postupka, a čije je ispitivanje predložilo tužiteljstvo, na koncu nisu potvrdili navode optužnice da su Milković i Pacak primili mito.

USKOK je najavio da će se žaliti na presudu, a Milkovića i Pacaka, koji su nijekali krivnju, teretili su za primanje oko 8 milijuna kuna mita. Prema optužnici, Milković i Pacak teretili su se da su od 2002. do 2009. od pojedinih trgovačkih društva tražili mito kako bi ta trgovačka društva zauzvrat dobila poslove s Croscom. USKOK je u optužnici naveo da je mito iznosilo pet ili 10 posto od neto vrijednosti izvedenih radova. Milković se uz to teretio da je kao mito primio i mobitel vrijedan oko 11.000 kuna te sliku Mersada Berbera. On je bio uhićen u ožujku 2011., a Pacak mjesec dana kasnije pri povratku iz Tunisa.

U Remetincu su proveli oko dva mjeseca, optužnica protiv njih podignuta je u prosincu 2011., a suđenje im je počelo u rujnu 2012.

>>Bojan Milković vlasnik je stana od pola milijuna eura u Zagrebu

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
  • Avatar deziderij
    deziderij:

    Rijetko kada se pronađu dokazi za velike pljačkaše ( općenito ) ali za one sitne od sto kuna, ili manje čak, eto odmah policije sankcija i suđenja i osude. Malo karikiram ali u stvarnosti je zbilja tako.

  • lipnjak:

    Kod nas je dovoljno samo reci da ti je posudio prijatelj ako si clan udbo druzine,cak i kada postoje svjedoci za kradju obratis se udbi.Oko sice se nitko ne zahebava pa narod uvijek nadrapa.