Naslovnica Vijesti Svijet

Nema dokaza da policija tuče migrante

Veleposlanik je, govoreći o odnosima dviju država, kazao kako je Hrvatska “ključni partner Njemačke” u EU i u regiji te kako je akcijski plan koji je potpisan prošlog tjedna “važna točka” u odnosima
15. ožujka 2019. u 19:00 5 komentara 402 prikaza
Robert Klinke
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Za optužbe Amnesty Internationala oko lošeg tretmana migranata od hrvatske policije, za sada nisam vidio opipljive dokaze. Njemačka pozorno prati stanje, poziva na brzu istragu i na poštivanje međunarodno preuzetih obveza i humanitarnog prava, kazao je njemački veleposlanik u Hrvatskoj Robert Klinke, odgovarajući na pitanje o izvješću koje, između ostalog, kaže da hrvatska policija migrante fizički napada, pljačka i nasilno vraća u pravni limb.

migranti 'Zabrinuti smo' Komisija ozbiljna shvaća izvješće o lošem postupanju policije prema migrantima

Veleposlanik je, govoreći o odnosima dviju država, kazao kako je Hrvatska “ključni partner Njemačke” u EU i u regiji te kako je akcijski plan koji je potpisan prošlog tjedna “važna točka” u odnosima, što potvrđuje i službeni posjet njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera sljedećeg četvrtka i petka. Jedna od ključnih poruka hrvatskoj javnosti bit će važnost suočavanja s prošlošću i pomirbe sa susjedima kako bi se mogli posvetiti budućnosti.

 

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • pinkec:

    Fino. Hoće li ove ne Vladine grupe kao Amnesty international biti kažnjene za lansiranje lažnih propaganda protiv Hrvatske? Zašto nitko ne kažnjava ove lažove? Bez kazne i poziva na odgovornost ovo će i dalje biti korisno oružje protiv Hrvatske.

  • komar64:

    Islamisti guraju trojanskog konja prema Europi....živio Orban.

  • Masrdoel4:

    Može li se u Pakistan bez dokumenata i još ako si kršćanin?