Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nekoliko Vrdoljakovih anonimusa drma cijeli energetskim sektorom'

Branimir Glavaš je, zapravo, službeno sazvao konferenciju za novinare u nedjelju zbog 'pokušaja daljnje destabilizacije HDSSB-a'
29. listopada 2017. u 14:30 9 komentara 1333 prikaza
Branimir Glavaš
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Branimir Glavaš, čelnik HDSSB-a vjeruje kako oporba neće skupiti dovoljno ruku za opoziv Vlade RH, no dođe li do toga, on će ostati na strani vladajuće većine, čiji su dio. No, Glavaš je oštro kritizirao još jednog člana vladajuće koalicije, a to je HNS, uz opasku kako politička scena u Hrvatskoj nalikuje na humorističnu seriju "Lud, zbunjen, normalan".

Branimir Glavaš spremni za sljedeće izbore Branimir Glavaš ponovno na čelu HDSSB-a

- HNS je 27 godina ideološki bio dijametralno suprotno od HDZ-a, čvrsta, tvrda oporba koja nije mogla smisliti HDZ, a Ivan Vrdoljak je mjesecima Vladu nazivao Titanic Vladom. A odjednom, preko noći postaje zagovornikom koalicije s većinskim HDZ-om, ostaje u vladajućoj većini, drma državom, cijeli energetski sektor drži nekoliko njegovih anonimusa. Trgovačke stranke nikad nisu donijele ništa dobro – izjavio je Glavaš. Na upit novinara kako onda može ostati u takvoj vladajućoj većini, odgovorio je kako je HDSSB dio parlamentarne većine, a da je upravo jasno rekao što misli o trgovačkim strankama.

- Želudac mi se okreće, i kratko ću se osvrnuti na bivše vodstvo HDSSB-a, kada nakon lokalnih izbora jedan trguje sa SDP-om, a drugi s HDZ-om. Dotaknut ću se i mojih prethodnika, bivših predsjednika. Jedan osniva nekakvu udrugu Snaga Slavonije i nikako da ju osnuje, a drugi bježi pod skute HDZ-a i čeka dan kada će ga primiti. Zasad je na "stand by-u", pristupnica je potpisana, ali još uvijek ga ne žele u HDZ-u. Hoće li se to dogoditi i kada, ja to ne znam, ali dok sam ja, odnosno HDSSB u vladajućoj većini, neće se dogoditi da ga HDZ primi pod svoje skute – poručio je.

Branimir Glavaš je, zapravo, službeno sazvao konferenciju za novinare u nedjelju zbog "pokušaja daljnje destabilizacije HDSSB-a".

- Prije dva dana pojavila se vijest na jednom vukovarskom portalu da je skupina ljudi koja sebe naziva bivšim gradskim odborom HDSSB-a napustila HDSSB i prešla u Hrvatsku konzervativnu stranku. To nije istina. Prije dva mjeseca su, naime, raspuštena 64 ogranka HDSSB-a u svih pet slavonskih županija pa tom odlukom nije više postojalo niti jedno stranačko tijelo. Po novom Statutu, ogranci ne postoje, nego se stranačka struktura gradi preko povjerenika, i to baš zato da se izbjegnu ovakvi pokušaji destabilizacije stranke. Nema nikakvih daljnjih raslojavanja stranke nakon 8. listopada i izbornog sabora – poručio je Glavaš. Prstom upire u HDZ, s kojim, ponovimo, čini parlamentarnu većinu.

- Iza toga stoje lokalni rashodovani HDZ-ovci poput Tomislava Čuljka, koji se smrtno preplašio zbog gubitka svog utjecaja u svojoj županiji i služi se smicalicama i plasiranjem laži – nastavio je on. Ta situacija, rekao je, neće utjecati na njegovu podršku HDZ-u u Saboru.

- Potpuno treba odvojiti lokalno od nacionalne razine, a osoba koju sam naveo radi to na svoju ruku, ne može se osloboditi spletkarenja – rekao je.

Branimir Glavaš Korjenite promjene Glavaš uvodi promjene u HDSSB-u: Takvo nešto nikada nije viđeno u Hrvatskoj Glavni odbor SDP-a Davor Bernardić: 'Ortačka skupina izvlači novac iz Hrvatske u stilu pretvorbe i privatizacije iz 90-ih' Božidar Kalmeta, Petar Šale, Vladimir Šeks i Branimir Glavaš Susret kod Zadra Okupili se Glavaš, Šeks, Kalmeta i Šale: 'Susreli se stari prijatelji'
Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

 • branka1958:

  Javio se serif

 • Gustirna:

  Nista nije radio vrdoljak bez znanja jugofasi milojice....

 • Avatar mama mia
  mama mia:

  Tko s ovim osuđenikom za ratne zločine koalira nemože bit bolji od njega čovjek je dokazao ko i što je