Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primanja zagorskih čelnika

Tek neki su solidarni s onima koji uopće ne primaju plaću

Načelnici
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
05.06.2014.
u 16:45

Gradonačelnik Zaboka Hanžek: Radi se korekcija, svi koji jedu iz istog lonca, imat će isti obrok

Nakon što je župan Željko Kolar donio odluku o smanjenju plaća sebi i svojim zamjenicima za pet posto, njegov primjer prvi su slijedili u Općini Zlatar Bistrica, u kojoj je načelnik Žarko Miholić donio odluku o smanjenju osnovice svim službenicima za šest posto.

Novac mještana

- Odluka je donijeta zbog solidarnosti prema svima onima koji su nezaposleni i onima koji ne primaju redovito plaću. S obzirom da se plaće i naknade financiraju novcem mještana te bez obzira na izrazito pozitivne rezultate koje postiže naša općina na razvoju gospodarstva, smanjili smo si plaće - kaže Miholić.

Zbog štednje te ionako loše financijske situacije u Gradu Zlataru, i gradonačelnik Stanko Majdak najavio je smanjenje plaća u gradskoj upravi. Djelatnicima gradskog upravnog odjela, plaće se umanjuju za tri posto, a plaća zamjenice gradonačelnika i naknada gradonačelnika, umanjuje se za šest posto. Ovaj prijedlog odluke gradonačelnik će uputiti Gradskom vijeću na raspravu.

- Iako ovo nije popularna mjera, zbog situacije u kojoj grad posluje, takvu sam odluku morao donijeti - rekao je Majdak te pojasnio da će biti određenih korekcija u plaćama djelatnika, jer oni koji imaju visoku ili višu stručnu spremu nisu pravedno plaćeni za svoj rad, no te korekcije neće prelaziti najavljenih tri posto. Sjednica na kojoj bi vijećnici trebali donijeti konačnu odluku o smanjenju plaća očekuje se ovoga mjeseca. U Zaboku se radi na pronalaženju najboljeg rješenja za sve zaposlenike Grada i gradskih ustanova.

Manji apetiti

- Što se tiče ustanova, kod nekih se razlikuje koeficijent te osnovica, pa radimo na usklađivanju kako bi svi koji jedu iz istog lonca imali isti obrok - simbolično je usporedio visinu plaća gradonačelnik Ivan Hanžek, koji je, kaže, sebi plaću reducirao čim je došao u Grad. Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u odnosu na svoju prethodnicu ima manje apetite, plaću si je smanjio za deset posto, kao i naknadu zamjenicima te skinuo do pet posto zaposlenicima, ovisno o radnom mjestu.

S druge strane, u krapinskoj Gradskoj upravi nije bilo promjene plaća od 2008. godine, potvrdio nam je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Komentara 1

KU
kumrovčanin
20:10 05.06.2014.

Da je barem autor teksta napisal i jednu plaću u brojkama.Ovak jedan je smanjil plaću 10 posto, drugi bu smanjil pet posto, a kolka ona je to ne zna ni autor koji piše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije