Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opljačkali trezor

Nekada najveća pljačka u Jugoslaviji: Nepoznati lopovi odnijeli 150 milijuna starih dinara

Večernji list 18.8.1970
Večernji.hr
18.08.2022.
u 11:44

Iz trezora tadašnje Službe društvenog knjigovodstva u Kovadarcima u današnjoj Sjevernoj Makedoniji, a tadašnjoj Jugoslaviji, tijekom vikenda nepoznati lopovi ukrali su 150 milijuna starih dinara, pisao je Večernji list 18. kolovoza 1970. godine.

Pljačka je uzbudila cijeli grad, piše u Večernjem listu od 18. kolovoza 1970. godine. Nepoznati lopovi iskoristili su 'slijepi' ulaz između stambene zgrade i tadašnje Komercijalne banke te ušli kroz tijesno stepenište u podrum. U podrumu stambene zgrade našli su se ispod trezora s novcem

Bili su dobro informirani, piše tadašnji Večernji list, nije im bila potrebna velika sila. Razbili su dvoja vrata, te probili veliku rupu na betonskom podu kroz koju su se provukli. Otvor je bio dosta uzak, pa novinar navodi kako je pomalo nejasno kako se čovjek normalne građe mogao provući tuda. 

No jednom kad su se provukli kroz rupu pokupili su vreće s novcem iz trezora, te 'nestali' istim putem. Zanimljivo je da metalni novac nisu uzeli, a uz vreće s novcem odnijeli su i knjigu evidencije. 

Banka tada nije imala noćnog čuvara. 

Više članaka iz arhive Večernjeg lista možete čitati uz pretplatu. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

PE
perolero23
16:08 18.08.2022.

To je stara prica, radilo se o srednjoskolcima koji su na kraju novac i vratili

Avatar Moodleen
Moodleen
13:22 18.08.2022.

I onda su ti frajeri zbrisali iz ondašnje države, pa se 91. vratili kao domoljubi...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije