Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grade im kuće milijunima iz EU
Povratak na članak

Nekad smo se ženili s 13, a sad sa 17 godina. A i nas je, kao i Hrvate, uhvatila manija iseljavanja

Jedna sasvim drukčija priča od one međimurske: Reportaža iz Darde gdje Romima grade besplatne kuće milijunima iz EU fondova

Komentari 52

Avatar Ispratitelj95
Ispratitelj95
23:26 09.06.2019.

I ja bih da mi napravite kuću... Kredit za penthouse od 49 m2 žena i ja vraćamo 20 godina. Hrvatima štanga, Ciganima kuće....

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:08 10.06.2019.

Gospodo draga nikakvi eu fondovi ne financiraju gradnju ovih kuća niti ikakve projekte zbrinjavanja ovakve vrste to je čista laž, financiraju ih isključivo građani Hrvatske, doista ne znam šta žele postić sa ovim lažima, vjerovatno da ponize i ono malolo naroda šta je ostalo po slavoniji ili kriminalna radnja treće nema.

VL
MO
moškov
06:20 10.06.2019.

Samo zato sto su cigani moraju im se graditi kuce...to ima samo u hrvatskoj...pa i agresorima hrvati su morali graditi kuce...koje ponizenje nacije...zakonito bi bilo da svatko gradi svoju kucu...

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:29 09.06.2019.

Najsramotniji clanak ikad.

VL
MA
Marcos
23:22 09.06.2019.

Nekad sa 13 a sad sa 17 wtf

VL
Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:46 09.06.2019.

Manjine su naše bogatstvo... srpska kao najveća pa romska... ima ih fala Bogu kolko hoćeš i zato smo bogat narod a u prošlosti su nam puno toga dobra donijeli

VL
IL
ilijan1a
07:07 10.06.2019.

Romi su nomadski narod i vješto koriste socijalnu pomoć EU zemalja. U Hrvatskoj je Petar u Austriji Hanz u Sloveniji Janez u Italiji Govani u Mađarskoj Lajoš i td. Tako ubiru socijalnu od više zemalja.

VL
Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
06:59 10.06.2019.

A druge iz kuća deložiraju.. Ovaj svijet ide kraju.

VL
KO
KomentatorEU
03:05 10.06.2019.

Cigani u cijelom svijetu isto žive, zašto se silom od njih želi napravit gospodu ?? Pa kad im kuće sagradimo oni će dignut nove barake .. koga farbate pa primjera propale socijalizacije cigana ima na pretek.

VL
PS
psiho84
07:18 10.06.2019.

"od socijalne pomoci se ne moze zivjeti." Pa nije socijalna pomoc da normalno zivis i nikad ne trebas radit, vec ono sto joj i ime kaze, pomoc da ne umres od gladi. Nemam nikakve osjetljivosti prema ovakvima. U hrvatskoj postoji hrpa nacionalnih manjina, jedino kod roma je istaknut taj zivot u romskim naseljima. Kako albanci nemaju problema sa zaposljavanjem? Bave se sitnim poduzetnistvom, imaju radnje i unutar svojih okvira asimilirani su u drustvo. Jedino romi, a cast izuzecima kojih svakako ima, zive po tim nastambama ko prvi ljudi, drze se socijale i kukaju kako ih nitko ne voli.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:39 10.06.2019.

kako dirljiva priča, dosta suprotna međimurskoj. al simptomatično da nitko od njihovih susjeda ne želi ništa reći. meni dovoljan razlog da posumnjam u baladu. nego, iz teksta ispada da u međimurju romi nisu ništa 'obili'. a jesu. država i eu im financirali uređenje naselja, vodovod, kanalizaciju, ceste, javnu rasvjetu, i kuće, i legalizaciju 'nastambi'. prije nego igdje u državi, baš su u međimurju uvijek prvi u svemu. a kako je sad popularno međimurce proglašavati diskrimitarima, svima se preporuča posjetiti romska naselja i provesti jedan vikend kod međimuraca na prvoj crti. bez brige budite, rado će vas besplatno ugostiti tih par dana, da malo razbijete svoje stereotipe o jadnim i iskorištenim 'ciganima'. zamislite jedno divno mirisno jutro, a vi došli u seoski dućan, po kruh, pecivo, pivu i mrkvu, pa malo čekate u redu, a kraj vas ti dobri i umilni romi.... vaš stav se iz minute u minutu mijenja, s blagog čuđenja na ogorčenost. i do kraja dana vas više nema u međimurju, a ovu temu više neće načinjati. sjetite se pred koji mjesec o romskoj obitelji uz jednu školu u zagrebu. prisvojili cijelo školsko dvorište. a naoružani do zuba, i svako malo meci lete po susjedstvu. u lici 'imaju' na stotine konja koji lutaju poljima i rade štetu, nitko im ništa se ne usudi reći, napraviti, kamoli kazniti. da, baš je super biti manjina u hrvatskoj. gostuješ na nu2 i lažeš. i još ti plate. i još si saborski zastupnik. eu je super zajednica. smisao postojanja su im paraziti.

VL
AL
Aleluja
08:14 10.06.2019.

Kad će meni netko sagraditi kuću? Podstanar sam sa suprugom i djecom. I ja bih tako, da ne radim, da dobijam 1300 kn socijalne pomoći, da mi država plaća režije i još da mi sagrade kuću.

VL
Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
08:11 10.06.2019.

Te EU fondove punimo i mi kojima nitko ne financira kuće,nego još treba paziti da Romi,koji sami sebe zovu Cigani ,ne pokradu .građevinski materijal.

VL
MA
maklin
08:22 10.06.2019.

Uvjet za rome bi trebao biti završena srednja škola i onda traži pomoć od države.

VL
DR
Drmiha
08:41 10.06.2019.

U RH trenutno radi ca. 1,3mil a broj cigana posljedni 7g. sa nekakvih 16000 se povećao na 60-80 tisuća. Sada vi izračunajte koliko svaki mjesec radite za cigane koji 98,5% žive od socijalne pomoći. Još jedan podatak kojim se obmanljujee javnost. je taj da iz madjarske ne dolaze ili u skroz malom broju a da svi ostali dolaze iz srbije i do jako smišljeno u dogovoru prestavnika nacionalni manjina u RH i srbski ministara ( od koji je većina i sami cigani) Prestavnik romske zajednice u RH ima veće biračko tjelo , prestavnici srba takodje jer nemojte zaboraviti da se oni izjašnjavaju i kao srbi a oni tamo u srbiji su zadovoljni jer RH mora više da izdvaja na socijalne slučajeve A svima njima je zajedničko da mrze RH iz dna duše

VL
GE
gec
08:55 10.06.2019.

Koliko ja znam 98% Europljana stan ili kuću imaju zahvaljujući vlastitom trudu i znanju!! Nitko im nije ništa poklanjao!! I kod nas u Hrvatskoj postoje Romi koji nikome ne smetaju jer pošteno rade i od rada žive! Nažalost dio njihih sramote one koji bi im trebali biti uzor i koji radi njih često puta doživljavaju neugodnosti! Tom "drugom dijelu" Roma savjetujem da se prime posla jer će inaće uvijek biti smatrani "kamenom u cipeli" bez obzira u kojoj državi ili zajednici živjeli. Nitko ne voli niti želi u svojoj sredini imati lijenčine i kriminalce!

VL
JP
josip.pivar11
10:50 10.06.2019.

Pa valjda im grade ovdje zato da ne dođu k njima. Novca imaju, a tako će imati i mir.

VL
Avatar navijač
navijač
08:28 10.06.2019.

Zato je nacional socijalizam oduvjek bio naj bolji sustav koji poznaje svijet, ali ga je Hitler toliko ocrnio da ga je zabranjeno i spominjati ali jedino na taj način jedna država može prosperirati od svog truda i rada . Tamoo bankarski lobi ne postoji kao ni dekadentna "demokrAdija",

VL
ZO
zoranos
11:20 10.06.2019.

Kada bi policija svakog roditelja čije dijete prosi automatski spajala sa socijalnim radnikom koji bi pak nakon nekoliko ponavljanja oduzimala skrbništvo tim ljudima - da vidite kako bi nestala prošnja jer njima su djeca sve materijalno (robovi za prošnju, ali i vaučeri za dječje doplatke i soc. pomoć).

VL
DU
Deleted user
12:00 10.06.2019.

Jeste, manija iseljavanja iz Srbije i Mađarske. Trebalo bi Hrvatima uvesti dodatan porez kako bi im se što prije izgradile kuće i podigla socijala. Zašto im se ne bi i davale besplatno kuće blokiranih i ovršenih Hrvata. Samo naprijed HDZSDP365, možete vi to još i bolje...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.