Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOLKLOR

Neka si Uvodićevi sami prodaju ulaznice i pokrivaju troškove

uvodic
PIXSELL
19.02.2011.
u 09:00

Međimurci ne žele Lijepom našom. Branka Uvodića odbili su Mursko Središće i Kotoriba pa je sad ponudio snimanje Štrigovi

Branko Uvodić čvrsto je naumio početkom travnja folklornu HRT-ovu emisiju Lijepom našom snimati u Međimurju, no to mu ne polazi od ruke. Ovaj tjedan odbili su ga i Josip Dobranić, gradonačelnik Murskog Središća i Ljubomir Grgec, načelnik Kotoribe. Treća sreća, nada se – obratio se Stanislavu Reberniku, načelniku Štrigove – jer mu, očito, jedan termin “visi”.

Svi bježe od posla

- Malo smo na knap s vremenom, a i sad smo pet puta bili na televiziji, nastupima u emisiji Država, grad, selo. Nemamo ni prave partnere za taj projekt, svi bježe od posla – počeo je objašnjavati Dobranić u laganijem tonu, da bi potom, dodao što je točno posrijedi.

- Bojim se da to nećemo moći isfinancirati. Na gradu je riješiti razglas, smještaj, redarsku službu, prodaju karata... Treba ekipa ljudi, koja će to odraditi. Sve bi to grad stajalo 50-ak tisuća kuna! - kaže te dodaje da nije siguran bi li se u sportskoj dvorani skupilo i tisuću posjetitelja. Naime, HRT gradu nudi da si “zaradi” na ulaznicama.

Dobranić nije prihvatio ponudu HRT-a te im je, službeno predložio “da se termin dogovara naknadno, krajem godine”. Isti termin, 6. travnja, potom je, nakon e-maila i Uvodićeva poziva, glatko odbio i kotoripski načelnik.

- Ponudio sam Uvodiću da badava upotrijebe našu sportsku dvoranu za emisiju, neka si sve organiziraju i ako mogu, neka na ulaznicama poberu i milijun kuna. A ne da još svima poslije moram platiti sto večera. Rekao mi je da oni ne smiju “tržiti” ulaznice. A općina smije? - kaže Grgec.

Samo za ozvučenje dvorane Kotoriba bi trebala potrošiti 20-ak tisuća kuna, a sve zajedno 50-ak, kao Mursko Središće. I njima je ponuđeno da sami zarade na ulaznicama.

Izvođači ionako odasvud

- Ionako bi, kao što je to već bilo, izvođači bili gotovo odasvud, a najmanje naši Međimurci. Uglavnom, kad se snimalo u Prelogu, puno su financijski izgubili. A Frankopani i KUD iz Donje Dubrave pak su bili grdno razočarani u Svetom Martinu na Muri, o tome se pisalo, da nisu po cijeli dan ni čašu vode dobili – prisjeća se Grgec. Iako je Lijepom našom vrijedna emisija, koja čuva kulturnu baštinu, Uvodića i HRT, žele li doista preko Drave, čekaju teške muke s Međimurcima koji “pušu i na hladno”.

 

Komentara 4

PI
pikica44
20:39 19.02.2011.

imate praf, Međimurci! Da bar zemeju goste z Međimurja, a ne da se si drugi reklamiraju prek Međimurja!

OB
-obrisani-
07:43 20.02.2011.

Bravo moji dragi Međimurci. Dosta tog Udovićevog primitivizma i samoreklamerstva, kojeg provlači Hrvatskom na račun domačina. A gosti , uvjek isti i svugdje, dosadni i primiiivni (Čiro Gašparac). I sama pozornica koju vuče sa sobom, ogavno. Jos jednom bravo Međimurci. Nije vam uspio podaliti.

NI
Ninach
11:19 20.02.2011.

Pročitajući tekst u novinama ,iznenadio sam se da su Međimurci odbili gostoprimstvo \"Lijepe naše\" u Međimurju.Svaka čast na hrabrosti i odlučnosti da fakat prestane sponzoriranje jedne privatne emisije! Zaista je istina da Uvodić sam kreira koga će ugostiti u emisiji, a još je veća istina da to gostoprimstvo košta cca 50000 kn.Pa gospodine Uvodiću vrijeme je da pregledaš i shvatiš da su prošla \"dobra\" stara vremena.Hoćeš snimati i fino papati s 50-tak svojih ljudi,plati i snimaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije