Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
papina poruka

'Neka nogomet ne bude izložba rasizma i pohlepe'

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.06.2014.
u 23:06

Uoči utakmice Brazil - Hrvatska, kojom je započeo Mundial, ovjekovječeni ljubitelj nogometa Papa Franjo uputio je videoporuku

Uoči utakmice Brazil - Hrvatska, kojom je započeo Mundial, ovjekovječeni ljubitelj nogometa Papa Franjo uputio je videoporuku koja je emitirana na brazilskoj televiziji.

Papa Franjo ima samo jedno za reći: Neka nogomet bude primjer za timski rad i solidarnost, a ne izložba rasizma i pohlepe.

Papa Argentinac kaže kako nogomet uči tri lekcije potrebne za promociju mira i solidarnosti diljem svijeta - potrebu za treningom i napornim radom, važnost fair-playa i timskog rada, kao i potrebu da se poštuje i oda počast protivniku.

- Da bi pobijedili, moramo prevladati individualizam, sebičnost, sve oblike rasizma, netolerancije i manipulacije ljudima - poručio je papa, dodavši kako biti pohlepan u nogometu, kao i u životu, je prepreka.

- Nemojmo okrenuti leđa društvu i osjećaju isključenosti. Ne segregaciji! Ne rasizmu! - rekao je papa, za kojeg još uvijek nije jasno gdje i kako će pratiti Svjetsko nogometno prvenstvo, jer, kako je poznato, u svojoj vatikanskoj hotelskoj sobi nema televizor.

>>Papa Franjo: Ne znam za koga bih navijao između Italije i Argentine

Komentara 5

VL
????
02:15 13.06.2014.

Trebao je reći i ne krađi

Avatar cane.....matto
cane.....matto
01:52 14.06.2014.

...prestanimo lagati jedni druge.... frenki ...to bi bio dobar početak...

Avatar lustrismus
lustrismus
21:57 14.06.2014.

Papo očisti ispred svoje kuće. Koliko ima pedofila u tvom dvorištu . Bivši sveštenik Tomas Adamson iz Minesote je priznao da je silovao na desetine dečaka i to je radio još od 1961. godine. Adamson je nedavno svedočio na sudu sudu povodom tužbe protiv arhiepiskopije Svetog Pola u Mineapolisu. On je tada rekao da je još 1964. godine priznao da je zlostavljao decu, ali da nije ništa preduzeto pa je ostao u parohiji. - To sam gledao više kao greh nego kao zločin - rekao je poniženi sveštenik. Adamson, koji je bio i školski trener košarke, optužen je za zlostavljanje 37 dečaka, ali je nedavno priznao za samo njih 10. Pedofil je uklonjen iz sveštenstva 2009. godine, što je 45 godina nakon njegovog priznanja krivice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije