Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Neinteligentna božićna čestitka stigla iz podnevnog dnevnika Hrvatske televizije

28.12.2014. u 14:00

Voditeljica želi sretan Božić, pazite sad: “svima koji slave”. Čestitka iz katakombi prvih kršćana HTV-a propada u svojoj prozirnoj laži jer praktički svi u Hrvatskoj slave neizbježni Božić

PLODOVI ZEMLJE

Nedjelja, HRT 1, 12.30

Za zabavu i pouku gledateljstvu, jer mediji su tu da traže istinu i pravdu, odvodnja Vrgoračkog polja u petominutnoj dramatičnoj reportaži prikazana je kao nepravda koju seljacima nanosi država – što je jedini mogući način ako želite da vas ljudi gledaju. Jedan od mještana kaže da Vrgoračko polje živi već dvadeset stoljeća bez odvodnje, pa može tako i dalje – ako Hrvatske vode i ostali stručnjaci budu radili na svoju ruku, otimajući najplodniju zemlju za gradnju kanala i za plinovod Zagreb – Split, bez razgovora s mještanima koji obrađuju polje i od toga žive. Uime svih govorili su Ivan Franić (Veliki Prolog), Neven Šalinović (Lukavac), Jozo Dropulić (Dusina), Ante Franić (Duba) i Ozren Gašpar (Umčani). Ako Hrvatske vode budu nastavile raditi samovoljno i nestručno, kažu da će ovaj put ustati svi kao jedan. Reporterka zaključuje da je u pitanju opstanak ne samo njihov nego i budućih naraštaja.

VIJENAC

RTL DANAS

Ponedjeljak, RTL TV, 18.30

RTL se u svojem dnevniku proslavio s dva bisera: jedan je da je isti Končarov brod u istoj vijesti porinut u more pet puta, a drugi je da haaški optuženik V. Š. nešto priča o zločinu i zločincima u Srebrenici. Medijska farsa ovaj put nije izazvala domoljubne histerije slijeva i zdesna, koje su se događale dok je Vlada šutjela na odluku Haaškog suda. Ovaj put šutjeli su svi, kao da je normalno da se Šešelj pojavljuje u dnevniku RTL-a bez ikakva povoda ili zasluge. A i peterostruko klizanje istog broda po istom navozu u Trogiru bila je prava mala svečanost apsurda. Prije nje je počasni gost Milanović izjavio da bi on želio da budu porinuta dva broda, ali što se tu može kad je samo jedan, a onda je vješto uredništvo porinulo njih pet. U nedostatku videomaterijala moralo se uz izjave gostiju i priču reportera umontirati slika porinuća. I tako pet puta. Neka g. Milanović drugi put pazi što želi.

DVA KAKTUSA

VIJESTI IZ KULTURE

Utorak, HRT 1, 23.59

“Oluje se uvijek vraćaju kući” 265. je dokumentarni film Petra Krelje. Producent je Hrvatski filmski savez, a u dokumentarac je inspiriran prvim romanom “Prodajem odličja, prvi vlasnik“ Roberta Međurečana, autora čiji se drugi suvremeni roman zove “Kad jaganjci utihnu u Zdihovu”. Međurečan je bio branitelj, a u Kreljinu filmu je riječ o događaju iz prosinca 1991. godine, kada je, zbog lošeg zapovijedanja, bar se tako pričalo i priča (uostalom, zapovjednik je smijenjen), naša vojska kod Kupe neoprezno usrljala na područje pod neprijateljskom vatrom i pretrpjela teške gubitke. Poginulo je 70-ak pripadnika 102. brigade Hrvatske vojske, kaže se u ovoj vijesti iz kulture. U 50-minutnom dokumentarcu Međurečan priča o tome što se sve, kako i zašto, dogodilo. Od HRT-a se očekuje podrška filmu malo jača od ove vijesti o premijeri održanoj na današnji dan u kinu “Tuškanac” (bivša “Sloboda”).

VIJENAC

VIJESTI

Srijeda, HRT 4, 22.00

Jedna od božićnih vijesti jest da je kardinal Bozanić posjetio branitelje koji više od dva mjeseca danju i noću prosvjeduju pred zgradom Ministarstva branitelja. Nezadovoljni su odnosom ministra branitelja Predraga Matića prema njihovim zahtjevima i njima. On, sve dok nije počeo prosvjed, a ni poslije, ničim nije pokazao da ih poštuje. Ministar Matić sada komentira kardinalov posjet tako da svi vide da on ne poštuje ni kardinala. Sarkastični ministar izjavio je u kamere i mikrofone svih naših medija da bi bilo jako lijepo da je kardinal posjetio, gore na katu, oko 400 službenika njegova ministarstva, među kojima je velik broj vjernika. Ministra branitelja koji misli da zna svoj posao, a da zna i kardinala Bozanića podučiti lijepom ponašanju, predsjednik Vlade trebao bi odmah natjerati na ostavku.

VIJENAC

ŠIBENIK: POLNOĆKA

Četvrtak, HRT 1, 00.00

U prvim sekundama Božića počela je misa pa se šibenskom katedralom začulo “Radujte se, narodi”. Polnoćku je predvodio monsinjor Ante Ivas, šibenski biskup, koji nas je sve poštedio gorkih prijekora upućenih sadašnjim prilikama i ljudima. Izravni prijenos iz slavnog grada Šibenika završen je u jedan sat i 41 minutu, kada je HRT-ov komentator Dragutin Siladi, stručan u pitanjima netom održanog vjerskog obreda, iznenada osjetio potrebu da se prikloni relativno novoj političkoj modi i afektirano nam zaželi čestit Božić, umjesto da nam lijepo i normalno čestita Božić riječima na koje smo stoljećima ovdje u Hrvatskoj navikli: SRETAN Božić. A Iva Repač u božićnom podnevnom dnevniku želi sretan Božić, pazite sad: “svima koji slave”. Ova neinteligentna čestitka iz katakombi prvih kršćana Hrvatske televizije propada u svojoj prozirnoj laži jer praktički svi u Hrvatskoj danas slave neizbježni Božić.

TRI VIJENCA

DNEVNIK

Petak, HRT 1, 19.30

Nevoljni radnici iz Tuzlanskog kantona pješače prema hrvatskoj granici jer više od tri godine nisu dobili plaću. Trpjeli su uboštvo i sad puni žuljeva na raskrvarenim stopalima hodaju prema Orašju. Kroz Orašje će kročiti u zemlje Europske unije i dobiti azil. Priča je biblijski stara pa možemo očekivati angažman prvih pera naše intelektualne scene, ili bar kakvog novinara, da brzo zgrabe priliku i da ovu najnoviju od prognaničkih kolona obasjaju nekim svojim slikovitim tumačenjima. I u današnjoj odličnoj HRT-ovoj reportaži pričaju tuzlanske radnice i radnici iz četiri propale tvornice o svojem siromaštvu, a pokazani su nam krvavi tabani jednog prognanika na koje su liječnici stavili tanku spužvu i omotali je zavojima. Hrabreći sam sebe čovjek kaže da će doći do granice makar hodao na rukama. I došao je, jer subotnje jutarnje vijesti javljaju da su svi, njih oko 200, u petak oko 22 sata stigli u Orašje. Sad je na nama da ih pustimo u Hrvatsku.

VIJENAC

KUĆNI LJUBIMCI

Subota, HRT 1, 9.55

U posebnom izdanju emisije, ukrašenom brojnim nastupima pjevača, plesača i mađioničarem Andrejom s tradicionalno zamamnom asistenticom, gostovao je kajkavac Mirko Švenda Žiga, rijedak pjevač pravog međimurskog glasa i puno šire slave. Žiga je, nakon 30 godina karijere i 20 godina samostalnih nastupa, upravo proizveo “Obiteljski album”, što ne znači da ga je urednik Ponoš trebao pozvati u emisiju prije Božića. Žigin album, u kojem su i pjesme “Pismo ćali” i “Mama son tanto felice”, bit će promoviran pod pokroviteljstvom 34 radiopostaje, a autor Žiga bit će na turneji u 40-ak gradova – svaki dan u drugom gradu. Poznat po najboljoj izvedbi međimurske narodne “Ljubav se ne trži niti ne kupuje”, u studiju kod Ponoša otpjevao je “Lepo je na svetu živeti” (dok ne moraš sreću iskati), što je njegova pjesma s novog albuma.

VIJENAC

>> Inače previše susretljivi voditelj D. Novokmet zasjao u „Otvorenom"

>> Zrnce nužne političke nekorektnosti Ante Tomića u 'Subotom ujutro'

Komentara 121

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:20 28.12.2014.

Ništa čudno. Hrvatska televizija je okupirana kao Vukovar 1991.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:55 28.12.2014.

Hrvati, katolici postali su manjina u vlastitoj zemlji i jedini od manjina koji nisu zaštićeni, zahvaljujući aktualnoj politici!

SO
sohnahoakasaa
14:45 28.12.2014.

Besprizorni i bezimeni uhljebatori u svakom smislu su jedino 'ostali' na radmanovoj TV. Ništa se njima nikada nije 'omaklo'. Svi postupci i načini činjenja su stvarno stanje stvari ili partijski zadatak. Bijeda i jad kuće koja će nadam se poslijeje ovih izbora opet biti nacionala - HTV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije