Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio novčanu kaznu

Umirovljeni policajac nedozvoljeno pretjecao kolege: 'Vozili su izrazito sporo'

Zagreb: Tolušić uhićen, u Ured europskog tužitelja stigao je policijski kombi, stigli i odvjetnici
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
05.10.2022.
u 16:32

Nakon preticanja, Željko se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskog vozila te se nastavio kretati u smjeru Karlovca. Tek je na suđenju utvrđeno kako je on kolega policajaca koji su ga prijavili, to jest da je radio u prometnoj policiji, piše Danica.

Nedavno umirovljeni policajac Željko (57) proglašen je krivim i osuđen zbog prometnog prekršaja koji je počinio u ožujku ove godine oko 21 sat između Ozlja i Karlovca. U presudi se navodi kako je kod naselja Mahićno izvršio preticanje policijskog vozila na dijelu kolnika na kojemu je preticanje zabranjeno jer je izvedena puna središnja razdjelna crta zbog nedovoljne preglednosti ceste.

Nakon preticanja, Željko se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskog vozila te se nastavio kretati u smjeru Karlovca. Tek je na suđenju utvrđeno kako je on kolega policajaca koji su ga prijavili, to jest da je radio u prometnoj policiji, piše Danica.

"Naišao sam te noći na policijsko kombi vozilo koje se kretalo iznimno sporo" svjedočio je Željko, koji kaže da je navedenom cestom kao prometni policajac svakodnevno prometovao. Napominje kako je provjerio preglednost ispred kombija, iza sebe te u mrtvom kutu, pa tek onda započeo preticanje.

Željko ističe kako, iako je bila noć, nije nikoga ugrozio jer u blizini nema pješačkih prijelaza, a ustvrdio je i da se policijsko vozilo kretalo "izrazito sporo" zbog čega se stvorila kolona, a nitko od drugih vozača nije se usudio pretjecati službeno vozilo. Nakon preticanja, nastavio je voziti brzinom ograničenja u naselju, a kaže da je policija signalna svjetla upalila tek nakon "nekoliko trenutka", a ne odmah. "Uopće mi nije palo na pamet da to policijsko vozilo slijedi mene i to je jedini razlog zašto se nisam odmah zaustavio" rekao je Željko.

Sutkinja ga je odmah proglasila krivim te ga kaznila s ukupno 2200 kuna, od čega je 200 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna, što znači da Željko ima pravo uložiti žalbu.

VIDEO: Prometni stručnjak analizirao snimku prometne nesreće iz Zagreba koju svi dijele po društvenim mrežama i otkrio tko je ustvari kriv

 

Komentara 1

GE
generacija57
17:29 05.10.2022.

Možda je bio na tajnom zadatku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije