Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nedostatak radnih mjesta najveća je prepreka razvoju grada Vukovara'

Najviše što očekujemo je donošenje novog Zakona o Vukovaru koji će od Vukovara omogućiti grad za povoljno ulaganje, rekao je gradonačelnik Penava.
03. svibnja 2018. u 18:40 4 komentara 579 prikaza
Foto: Branimir Bradarić

Nizom manifestacija te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Grad Vukovar obilježava Dan Grada. U okviru obilježavanja Dana grada organizirana je akcija „Kupujmo hrvatsko“ u okviru koje je 80-ak proizvođača iz cijele Hrvatske izložilo svoje proizvode. Upriličena je i izložba namještaja hrvatskih proizvođača, a po prvi put se održava i manifestacija pod nazivom „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ u okviru koje se predstavlja hrvatska kulturna nematerijalna baština.

Kupujmo hrvatsko PROMO Otvorena akcija Kupujmo hrvatsko u Vukovaru

Govoreći na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vukovara istakao je kako je nedostatak radnih mjesta najveća prepreka razvoju grada Vukovara.

-Najviše što očekujemo je donošenje novog Zakona o Vukovaru koji će od Vukovara omogućiti grad za povoljno ulaganje. Očekujemo i dovođenje drvne industrije od koje očekujemo puno. Uskoro očekujemo i privatizaciju Luke Vukovar kao i tvrtke Borovo, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je i kako je u proteklih godinu dana u gradu realizirano niz projekata kao i da se niz drugih provodi ili je u pripremi. Podsjetio je i kako je prošle godine u vukovaru otvoreno najmodernije plivalište u Hrvatskoj, a održana je i svečana Sinjska alka. 

-Puno je toga učinjeno i s time moramo biti zadovoljni. Kao i svaki drugi grad imamo određenih problema koje rješavamo kako znamo i umijemo. Puno toga je i dobroga što treba popraviti ili uopće ne dirati. Zadovoljni smo i suradnjom s Vladom Hrvatske koja nam je povećala proračun Fonda za obnovu i razvoj Vukovara za 50 posto, uključila se u obnovu Vodotornja, vratila Hrvatsku vojsku u grad kao i svečanu promociju časnika…, rekao je Penava.   

TURISTIČKA PONUDA Vukovar vodeći grad u Hrvatskoj po broju pristajanja riječnih kruzera Mirku Tivanovcu nagradu je uručila Biljana Borzan, koja je i pokrenula inicijativu Najdonator 'Najdonator' Gimnazijalac iz Vukovara nagrađen za najbolji logo akcije Ivan Penava OPTUŽUJU HRT Grad Vukovar bojkotira snimanje emisije Lijepom našom
Zagreb: Premijer Plenković o gospodarskim mjerama Vlade zbog koronavirusa
PREVENCIJA
Vlada održala telefonsku sjednicu: Zatvaraju se ovi granični prijelazi
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
 • nogogaz:

  Super! Samo vukovar ima taj problem....i za njega krivi su srbi. A lipa nasa cvita ko nikad prije! Samo pogledajte standard branitelja dok su domoljubi u vladi...samo pogledajte socialne transfere dok nam je predsjednica osnovnoškolka....samo prebrojite na jednu ruku koliko ... prikaži još! novih radnih mjesta imamo svaki dan....

 • Deleted user:

  privilegirani grad pun braniteljskih penzionera pitam se kako su ga srbi uspjeli osvojiti

 • Avatar Dalmacija
  Dalmacija:

  Kako nedostatak radnih mjesta? Pa mi smo napredna i bogata zemlja, članica EU i NATO. Kod nas sve cvjeta. Najrazvijenija grana gospodarstva autobusni promet prema Njemačkoj.