Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolnica odgovorila Horvatu

'Nedopustivo je uhljebima nazivati vrijedne pomoćne kuharice, radnice u praoni...'

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
09.06.2020.
u 17:33

Župaijska bolnica Čakovec spada u jednu od bolnica s najmanje nezdravstvenih djelatnika spram zdravstvenih u cijeloj Hrvatskoj - navodi se, uz ostalo, u priopćenju potpisanom sa "Županijska bolnica Čakovec"

Na priopćenje predsjednika međimurskog HDZ-a Darka Horvata reagirala je Županijska bolnica Čakovec.

- Za vrijeme aktualne uprave Županijske bolnice Čakovec od 3. mjeseca 2019. godine zaposleno je 30 liječnika, a otišlo 17, od čega šest u mirovinu, za pet je istekao ugovor na određeno, četiri zbog sporazumnog raskida i dva iz ostalih razloga. Migracija radnika je prisutna i normalna, i ono što je zaista izuzetan uspjeh za naš kraj i bolnicu jest da je prisutna izrazito pozitivna migracija visokoobrazovanog kadra.

Prije nešto više od godinu dana je zatečeno stanje godinama zanemarivanog i nefunkcionalnog bolničkog sustava s ogromnim i nedopustivim manjkom tehničkog, uslužnog i administrativnog osoblja. Stoga je bilo nužno postaviti osnovne preduvjete i zaposliti radnike za sanaciju sustava. Moderno zdravstvo s brojnom modernom opremom, povećanje broja usluga i djelatnosti pacijenata i osoblja, ogroman sustav bolnice, projekti u izvođenju, kao i suvremeno digitalno doba zahtijevaju izrazito kompleksan sustav svih onih podupirajućih radnika koji nisu završili medicinu, a bez kojih zdravstvo ne može.

Nedopustivo je uhljebima nazivati vrijedne pomoćne kuharice, radnice u praoni, pomoćnog radnika na zbrinjavanju infektivnog otpada, informatičara ili slično. Također ne dozvoljavamo vrijeđati diplomirane pravnice bolničkog sustava na koje se sve oslanja i bez kojih ne može niti jedan radnik, ni jedan odjel niti sustav. U Županijskoj bolnici Čakovec postoji jedan odjel za pravne poslove sa sedam djelatnika od kojih su tri pravnice na preko 900 zaposlenih, za razliku od susjednih ustanova u kojima je formirano i po nekoliko pravnih službi, što ujedno dokazuje nepoznavanje sustava, neistinito i sramotno iznošenje činjenice da je "jedna šefica samoj sebi, a druga šefica šefici i samoj sebi". Župaijska bolnica Čakovec spada u jednu od bolnica s najmanje nezdravstvenih djelatnika spram zdravstvenih u cijeloj Hrvatskoj - navodi se, uz ostalo, u priopćenju potpisanom sa "Županijska bolnica Čakovec".

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
17:45 09.06.2020.

Eto našo se jedan hdznjara nekom predbacivat uhljebljuvanje 😂😂 Pa nema to ni srama ni obraza 😏

AS
Astrid99
19:34 09.06.2020.

Kaj je problem? Ovaj demant nista nije opovrgnuo. A svi znamo da se po drzavnim sluzbama uhljebljavaju nesposobni. Kaj je normalno da su dve pravnice i obje sefice?

DU
Deleted user
18:03 09.06.2020.

Horvat dobro zna kako u Međimurju prolazi hdz, zato i talasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije