Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Što se događa u Vinogradskoj? Izbor za ravnatelja odgođen nakon parlamentarnih izbora

Mario Zovak do isteka mandata vodit će Vinogradsku kao vršitelj dužnosti.
08. lipnja 2020. u 20:10 5 komentara 2467 prikaza
Foto: Pixsell

Natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice poništen je jučerašnjom odlukom Upravnog vijeća te bolnice. Od troje kandidiranih, koji su inače svi zaposlenici te zagrebačke bolnice, Upravno vijeće nije prihvatilo nijednog.

Na natječaj za novog ravnatelja Vinogradske, podsjetimo, javili su se prof. dr. sc. Mario Zovak, aktualni ravnatelj kojem mandat istječe početkom srpnja, njegova zamjenica prof. dr. sc. Dijana Zadravec te akademkinja Mirna Šitum. Budući da, kako neslužbeno doznajemo, nijedan kandidat nije dobio većinu glasova, natječaj je poništen i do isteka mandata Vinogradsku će kao vršitelj dužnosti voditi prof. Zovak. 

Neutralno je to rješenje u izboru novog šefa jedne od najvećih hrvatskih bolnica iz koje su prijepori oko njezina upravljanja česta tema u javnosti. Ovakvom odlukom Upravnog vijeća, kojim predsjeda državni tajnik Tomislav Dulibić, kupljeno je vrijeme i Vinogradska bolnica prebačena za vrijeme nakon parlamentarnih izbora. Početak srpnja stoga bit će datum ponovnog raspisivanja natječaja za prvog čovjeka ove bolnice, a jučerašnjom odlukom odbačen je natječaj čiji su dijelovi osporavani od njegova raspisivanja.

PRESUDA O SPORU D. Zadravec ostaje zamjenica i natječe se za ravnateljicu sa Zovakom i M. Šitum

Kako neslužbeno doznajemo, pristizale su pritužbe na sadržaj natječaja, odnosno njegove pojedine točke označene su da su u suprotnosti sa statutom te boLnice. U konačnici su pristigle prijave troje spomenutih liječnika Vinogradske koji su prošli tjedan izlagali Upravnom vijeću svoje programe za mandat u Vinogradskoj, a nijedan od njih nije dobio većinu glasova. Neslužbeno se u liječničkim krugovima moglo čuti kako će se u konačnici odlučiti za ovu “mirnodopsku” varijantu te odgoditi pitanje Vinogradske za vrijeme nakon parlamentarnih izbora.

Državni tajnik Dulibić nije jučer odgovorio na telefonski poziv, no neslužbeno – upućeni smatraju odluku prije svega političkom, a ne stručnom u smislu da je do poništenja došlo jer Upravno vijeće nije zadovoljio program nijednog od prijavljenih kandidata.

KRALA DUGI NIZ GODINA
Blagajnicu terete da je 49 klijenata banke oštetila za 8,6 milijuna kuna
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Nikša Bratoš pružio pogled iza scene velike glazbene karijere i otkrio kako se živi od glazbe u Hrvatskoj
  • paul-umpe:

    Zovak je ma ne smijem ni napisati sta.Samo Bog zna koliko je zivota unistio

  • kahveno_zrno:

    Smijeniti upravu i sve koji imaju ikakve veze sa sadašnjom upravom kazneno goniti.

  • verica2:

    Bez obzira koliko se kandidata javi, ne smije biti izabrana za ravnateljicu dr. Zadravec koja se potukla na radnom mjestu. Osoba koja konflikte rješava tučnjavom ne može rukovoditi grupom ljudi, pa ni onom od tri člana, a kamo li bolnicom