Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktivisti biskupima:
Povratak na članak

'Nedopustivo je da biskupi dočekuju ratnog zločinca i ljube mu ruke'

Zemlja u kojoj su velik broj građana katolički vjernici, a u kojoj neki od najviših velikodostojnika Katoličke crkve slave i uspoređuju s Isusom Kristom osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića, ima ozbiljnih razloga da bude zabrinuta za svoju budućnost, pišu građani koje je okupila Kuća ljudskih prava

Komentari 56

PL
@ploto@
12:42 16.06.2014.

Ja bih se i mogao složiti sa njima,ali kad vidim tko ih financira i tko stoji iza njih,onda bih se upitao: "Kako je moguće biti agent stranih sila u vlastitoj domovini i raditi protiv nje ".U normalnoj državi,njima bi se sudilo radi veleizdaje.Toliko o tome.

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
13:10 16.06.2014.

Za ove grupice , uvijek i jedini krivci zovu se Hrvati . Kordic jest osudjen, ali po zapovjednoj odgovornosti, bez da se ikad saznalo tko je pocinio zlocin. Dokle god se ne pronadu krivci , uvijek ostaje sumnja da je nevin robijao .

VL
RE
reborn
12:58 16.06.2014.

Koliko znam i Isus je bio optužen za teške zločine protiv vlastitog židovskog naroda, Cara i rimske uprave, kao i temeljnih uvjerenja tog vremena u društvu. Također i Isus je bio pravomoćno osuđen u skladu sa tada važećim zakonima i pravnim normama, te je i kazna nad Isusom izvršena u skladu sa optužbom i presudom. Pri tome je presudu potvrdila i najviša instanca zadužena za njegov slučaj - upravitelj Pilat. Također i dan danas postoje "kontroverze" da li je Isus pogubljen kao nevin (stav kršćana), ili kao zločinac (stav Židova). Dakle - usporedba Kordića i Isusa je u svim navedenim segmentima utemeljena.

VL
DD
ddh
14:10 16.06.2014.

Interessantan je popis tih t.zv. aktivista i intelektualaca. Svi do jednoga komunisti i clanovi pete kolone cetnika u Hrvatskoj i notorni Yugoslaveni. Cijela ta grupacija Josipovicevaca se stalno brine o stradalim Srbima i stradalim navodno od Hrvata muslimanima. Ne spominju te kreature Josipovicevog tajnog kabineta niti pobijene muslimane od strane Srba, ne spominju srpske koncetracione logore ili Srebrenicu, a ne spominju niti Skabrnju, niti Vocin, niti Kulu Siroku. Ne spominju stratista Hrvata niti po Hrvatskoj niti po Bosni, ne spominju stotine tisuca poklanim Hrvata poslije II svjetskog rata, ali pokusavaju stalno tovariti nekakvu krivicu na ledja Hrvata. Tjerat ce ti Josipovicevci tako dugo mrznju dok ne pukne. A kad pukne onda im je odzvonilo. Odzvonilo njima i svima njima slicnim ciji je poriv za rad ne nekakva ljudskost ili humanost, nego patoloska mrznja nosioca zlocinackog komunistickog gena premanormalnim ljudima, a posebno idiotska paranoidna mrznja prema Hrvatskoj i Hrvatima.

VL
TV
tv5378
14:39 16.06.2014.

Zar vi dolje potpisani niste zlocinci?Jedino sto vas povezuje je patoloska mrznja prema svemu sto ima obiljezje Hrvatstva .

VL
GO
goginjel60
14:13 16.06.2014.

sve domoljub do domoljuba ha ha

VL
C0
cos 01
14:11 16.06.2014.

Nedopustivo je da se toj grupi daje toliko medijskog prostora , dobro, predpostavljam da sve to plačaju.I da se nisu predstavili, svi bi smo znali o kome se radi. Ovdje je netko postavio pitanje : Tko to financira i zaa čije interese rade? Biskup poljubio ruku Dariju Kordiču kojeg je više puta posjetio i u zatvoru. Ne navode činjenično stanje.Prvo je Korić je poljubio ruku Biskupu Košiču, koji se tom običaju zapravo protivi .Svakome tko mu poljubi ruku i on poljubi njegovu.Papa pere i ljubi noge zatvorenicima osuđenima za kriminal.Toga se nisu sjetili. Tko je od njih u opće pročitao optužnicu Dariju Kordiću ? Tko zna u kakvome okruženju i u kakvim uvijetima su živjeli Hrvati srednje bosne? Biskup Košić i Dario Kordić krivi su zato što su Hrvati. Ako nije tako osudite i Papu.Zločine na svim stranama treba osuditi kao i one koji su za njih odgovorni. Među ovima koji su ovo potpisali ima ih mnogo.Udbaši i njihovi potomci drže prodike i peru ruke kao Poncije Pilat. Tako nam i treba kad ih nismo na vrijeme stavili tamo gdje im je mjesto.

VL
SE
sestrićna
15:57 16.06.2014.

ove srpske nevladine organizacije koje je osnovala udba po hrvatskoj imaju samo jedan cilj..pljuvanje hrvatske kao što je to udba radila do 90..ista ekipa isti ciljevi..perfidnooo

VL
Avatar MK
MK
14:02 16.06.2014.

Dariju Kordicu nije sudeno radi njegove "objektivne odgovornosti" u zlocinu koji se u Ahmicima dogodio - vec je jedini cilj bio osuditi ga kao politickog vodu Hrvata u BiH. ...U Svicarskoj sam pocetkom 2000-tih kod brice (talijan) cekajuci dok dodem na red imao neobican razgovor sa jednim Kosovskim Albancem kojem onda nisam pridodao previse paznje. I on je tamo cekao - kad me nekako sa "zemo" upleo u razgovor (...jer je cuo kako sa bricom Salvatoreom razgovaram o Hrvatskoj). U glavnom ispricao mi je kako se i on borio u uniformi HVO-a - na moj upit gdje, nije zelio odgovoriti, pa je rekao da je imao samo jedan zadatak - i da je onda kao dezerter dosao u Svicarsku i zatrazio azil. Pa sam ga upitao ali je bio dezerter HVO-a jer mi nista nije bilo jasno, pa mi je odgovorio - "ne, nego JNA" smjeskajuci mi se. Uz to mi je i pricao kako su ga u kamijonu vozili iz BiH u Hrvatsku i da su ga ispred Sibenika pustili van - da je kod Sibenika onda skinuo i bacio uniformu HVO-a i kako je iz Sibenika krenuo njegov put preko Italije u Svicarsku gdje je g. 1993 zatrazio Azil. Znao sam onda da je Kordic u Haagu ali za Ahmice nikada nisam cuo - to je bilo tek kasnije kad je Blaskic dosao na slobodu sam Ahmice tek prvi puta dozivljavao. Onda sam se poceo zanimati za misteriozan slucaj u Ahmicima koji su vjerojatno/navodno pocinili pripadnici HVO a toliko se razlikovao od prakse HVO-a ali i posljedica iste akcije u drugim selima. Procitao sam niz tekstova gdje postoje i sumnje da su to bili Hrvati i da se u stvari nit nezna tko su pocinitelji, pa to da su ne samo engleski UN-ovci nego i engleska TV-kuca odma bili na licu mjesto - i onda kada sam procitao da su Ahmici bili g. 1993 kao strijela je kroz mene prosao onaj susret kod brice. Od jednom mi nije bilo jasno kako je dovezen ispred Sibenika, kada je onda tu jos carovao Mile Martic u tzv. SAO Krajni... Taj susret sa Kosovskim Albancem mi je definitivno zacementirao uvjerenje da su necije tajne sluzbe u Ahmicima stvorila "slucaj" preko kojeg bi se osporavalo i kriminaliziralo legitimnu borbu Hrvatskog naroda za obstanak u BiH. ...Tek kad "pravi pocinitelji" budu uhvaceni i budu uvjerljivo mogli objasniti ali su dobivali zapovjedi za pocinjenje bilo kakvog zlocina (ne da sebe rasterete - nego uvjerljivo!), spreman samo promjeniti moje misljenje - tako dugo Darijo Kordic za mene je nevin covjek i zrtva klevete, lazi i mozda jedne monstruozne konstrukcije!

VL
LV
leposava_vlaska
13:21 16.06.2014.

a ako bi se zvali popovi, onda sve ok jel

VL
AN
angel2
14:51 16.06.2014.

Kad vidim tko je sve potpisao(jugosloveni)dosta mi je.Dali ste se ikada zapitali "A sto ako je Kordic nevin osuden"?Uvjek je bolje pustiti na slobodu krivca nego osuditi nevinog!

VL
AG
Agricola
15:58 16.06.2014.

Kakva hrpa licemjera. Oni ne poštuju pravomoćnu presudu Gotovini i Markaču a od nas traže da poštujemo pravomoćnu presudu Kordiću. Poručujem im, čitajte mi s usana: Ante Gotovina, Rahim Ademi, Mirko Norac, Janko Bobetko, Mladen Markač, Ivan Čermak, Dario Kordić,, Tihomir Blaškić, Slobodan Praljak, Mario Čerkez, Drago Furnudžija, Drago Josipović, Milivoj Petković, Jadranko Prlić, Bruno Stojić i Berislav Pušić se 100% nevini ljudi, to je gola činjenica, i to ne mogu nikakvi sorosevski bilteni i nikakva jugoslavenska bratija sa svojim plitkim lažima i agresivnom propagandom promjeniti.

VL
JM
jezero-matica
17:41 16.06.2014.

Tko je ovo piskaralo koje iznosi teske lazi i optuzbe na casne i postene ljude.Tzv.kuca ljudski prava=strava nije nista drugo nego jedna banda Mrzitelja svega Hrvatskog koju placamo mi porezni obaveznici!

VL
GO
goginjel60
14:18 16.06.2014.

juda do jude ako su svi potpisani SVE Jude nema ih puno nas grupa građana ima 4.000 000 kako ćemo se mi potpisati...

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:39 16.06.2014.

Isto tako, ovim pozivom krši se članak 325, Kaznenog zakona Republike Hrvatske, jer se ovim poziva na javnu mržnju i nasilje prozivajući Darija Kordića "ratnim zločincem". To je zakonom zabranjeno i radi se o eklatantnom primjeru govora mržnje kažnjivim člankom 325. KZ RH.

VL
AJ
ajmo
16:19 16.06.2014.

Koja je ovo grupa a ovaj zadnji na popisu Ante Tomič taj je na glavi neki dan imao istu stvar kao i zajednički nazivnik za sve potpisnike i aktiviste kuče ljudskih prava.

VL
RI
Rizlman
20:42 16.06.2014.

Kod Hrvata se srećom već razvila svijest da kad te ovi koji su potpisani napadaju, to je samo još jedan dokaz da si nevin.Nikad ovi potpisani nisu digli glas ni protiv jednog pravog ratnog zločinca, njihov posao je izmišljanje nepostojećih zločina i od toga žive. Zločin u Ahmićima se dogodio, ali nema niti jednog jedinog dokaza da je bio planiran nego je upravo suprotno, svi dokazi upućuju na to da je se na početku vodila žestoka borba u kojoj je poginulo 5 poripadnika HVO-a a zatim je HVO nadvladao, i onda su dvojica ljudi, imenom i prezimenom Miroslav Bralo i ivica Antolović počeli ubijati i one koje nisu trebali, koji nisu bili naoružani vojnici. Taj isti Miroslav Cicko Bralo se tri puta htio predati UNPROFOR-u u BiH ali ga ovi nisu htjeli uhititi, da bi negdje 2004. godine Carla Del Ponte optužila Hrvatsku da štiti Cicka Bralu, da bi nakon toga Hrvatski list objavio dokumente iz kojih je vidljivo da se Bralo htio predati prvi put još 1998. godine, ali da ga je jedan časnik UNPROFOR-a, Nizozemac nije htio zadržati. Tom Nizozemcu su objavili ime i ispalo je da je on zaštićeni svjedok pa su morali neko vrijeme novinari Hrvatskog lista provesti u pritvoru a onda su drastično novčano kažnjeni zbog "odavanja identiteta zaštićenog svjedoka" iako taj svjedok nikad nije bio ničim ugrožen, a novinski članak bio je od interesa javnosti i s ciljem rušenja očite laži Carle Del Ponte. Nek se zapitaju ovi gore, zašto UNPROFOR nije htio uhititi čovjeka koji jew nedvojbeno počinitelj, i zašto se išlo na zapovjednika opeativne zone i na političare kad ni sudska praksa ni dokazi ne podupiru toliko širenje istrage? Ovdje se stalno provlači pitanje je li kriv Blaškić ili Kordić. Istina je da nijedan od njih dvojice nije kriv jer je Blaškić izdao pismenu zapovjed za napad koja se nikako ne može tumačiti kao ratni zločin, dok je ova priča da je Darijo Kordić nešto iza leđa Blaškiću rekao Pašku LJubičiću da napravi u domeni SF-a jer za nju osim što nema dokaza, nema nijednog vjerodostojnog izvora osim zapovjednika koji je vodio hrupu na terenu i koji je taj svjedok koji je htio skinuti krivnju sa sebe optužujući najprije Blaškića, da bi promjenom vlasti u Hrvatskoj promjenio iskaz i namjesto Blaškića teretio Kordića. I onda je taj iskaz, koji je u slučaju Blaškić sud proglasio nevjerodostojnim, u slučaju Kordić samo izbacio Blaškića i stavio Kordića, i odjednom je taj svjedok postao "pouzdan", a njegov iskaz potkrepljivala je i Nobilova falsificirana dokumentacija. I to je prava istina o tome kako je optužen i osuđen Kordić, a svećenici kao pismeni ljudi to sve znaju i zato ga se nisu libili dočekati.

VL
B2
bokida 2
15:37 16.06.2014.

Od dolje popisanih se nezna koji bi prije kruha bez motike. Bolje bi im bilo da se uhvate u koštac sa stvarnim životom , ljudskim i radničkim pravima u ovom robovlasničkom sistemu ako su toliko privrženi pravdi, a ne samoo ciljanim osuđenicima iz Haga i njihovim dočekivanjima.Normalno da njih ne zanimaju radnička prava jer nikada nisu ni bili radnici ,jer većina živi na državnoj sisi.

VL
ZM
Zmazar
08:33 17.06.2014.

Baš su se lijepo popisali, bit će ih lakše izbrisati iz Hrvatskog državljanstva..još malo

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:36 16.06.2014.

I što? Ovi koji su se potpisali uče nekoga prakticiranju vjere? Pa što to nisu osvjedočeni, borbeni i militantni ateisti, odakle oni samo sad pozivaju na krščanske vrijednosti? U Krščanstvu postoji Biblija a unutra Božje zapovjedi. Jedna od tih zapovjedi kaže: "Ne laži!" Pitanje je zašto ovi gore lažu da je u Ahmićima ubijeno 116 civila kad je to bezočna laž? Nek pokažu, nek navedu u kojem to paragrafu presude piše da je ubijeno 116 civila? S druge strane, ja ser pozivan na paragraf 626. presude Kordiću u kojoj krunski svjedok na čijem je promjenjenom iskazu uz Nobilove falsifikate počivala presuda Kordiću, i u kojem taj svjedok govori da su poginula 72 Muslimana, a to uključuje vojnike, kojih je u Ahmićima prema dokumentima bilo najmanje 85 i civile. Prema tome, poručio bih ovima gore da prije nego što komentiraju nešto bar pročitaju presudu. Darijo Kordić je potpuno nevin čovjek, i ne samo to. I Tihomir Blaškić je potpuno nevin čovjek kao i Paško Ljubičić, Zapovjedna odgovornost u ovom slučaju mogla je ići najviše do razine zapovjednika Satnije koji je bio s njima na terenu, a to je Vlado Šantić, Ne postoji famozna "Blaškićeva zapovjed koju je donio Kordić" kako to piše u presudi Kordiću. To je izmišljotina svjedoka AT koji je time sebi skinuo šest godina robije.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.