Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piškornica

Nedo Cepić nije dobio razrješnicu – traži se revizija poslovanja

'12.10.2010. - Krapina - Susret Krapinsko zagorskog zupana Sinise Hajdasa Doncica s nacelnicima i gradonacelnicima Krapinsko zagorske zupanije. Na slici: Nedo Cepic, ravnatelj Piskornice. Photo: Matij
'Matija Topolovec/PIXSELL'
24.03.2011.
u 10:30

Skupština je od bivšeg direktora Cepića zatražila izvješće o stanju projektne dokumentacije. Njega, pak, o tome jučer nisu obavijestili

Ni nakon jučerašnjeg priopćenja sa sjednice Skupštine Piškornice d.o.o., nije jasnije što se događa u javnom trgovačkom društvu.

"Ne znam za odluku"

Podsjetimo, sjednica je, unatoč nespornom interesu javnosti za projekt vrijedan desetke milijuna eura, bila zatvorena za medije, a iz županije nam je poslano tek šturo priopćenje prema kojem su članovi Skupštine "raspravljali o izvješću Nadzornog odbora te prihvatili završni račun za proteklu godinu, privremeno financiranje operativnih troškova, plan financiranja projektne dokumentacije i izvlaštenja zemljišta za tekuću godinu", no ne navode se konkretni podaci.

Usto, u priopćenju piše i da nije odobrena razrješnica bivšem direktoru Nedi Cepiću, koji je prije tjedan dana podnio ostavku, te da je od njega zatraženo da do kraja mjeseca podnese izvješće o statusu i stanju projektne dokumentacije.

Primjera radi, lani, u jeku afere Spice, razrješnice nisu dobili pojedini članovi Podravkine uprave, čime im je poručeno da se ne odobrava način na koji su upravljali tvrtkom. Podsjetimo, župan Darko Koren prošlog je tjedna izjavio da se Skupština s Cepićem razišla u mišljenjima o vođenju društva.

– Nisam znao za takvu odluku Skupštine, no ako treba, izvješće ću napisati – iznenađen je jučer bio Cepić.

Informacije o konkretnim podacima sa Skupštine potražili smo u Županiji, no iz službe ureda župana Korena poručili su nam da za pojedinosti trebamo pitati pojedince koji predstavljaju tvrtku, a ne Županiju koja ima 22,5 posto vlasništva.

Sumnjaju u nepravilnosti

Predsjednik Skupštine Božidar Vrabelj na naš isti upit odgovorio je da Cepić nije dobio razrješnicu jer je i prije završetka poslovne godine na jednoj od sjednica Skupštine zatražena revizija poslovanja društva zbog utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u poslovanju.

"Izvješće o stanju projekata traži se iz razloga zbog kojeg je i odbijeno davanje razrješnice te da nova uprava bude transparentno i odgovorno obaviještena o stanju projektne dokumentacije" - piše Vrabelj, a navodi i da je Piškornica lani poslovala s neznatnim minusom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije