Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Linić: Neću odgovarati ljudima koji slabo znaju financije

Ministar financija reagirao je na osvrt kojim je Institut za javne financije prozvao Vladu za povećanje javnog duga
03. siječnja 2014. u 10:26 73 komentara 2795 prikaza
Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/VLM

– Neću odgovarati ljudima koji jako slabo znaju financije - prva je reakcija ministra financija Slavka Linića na upozorenje znanstvenika i doktora znanosti s Instituta za javne financije kako se država zadužuje nekontrolirano.

Eminentni stručnjaci Instituta Anto Bajo i Marko Primorac tijekom četvrtka osvrnuli su se na činjenicu da se Vlada u dva tjedana zadužila za dodatne 4 milijarde kuna. Linić je na to upozorenje reagirao oštro pa je izrekao niz uvreda na račun znanstvenika.

– Neka mi probaju objasniti zašto su spavali 10 godina. Stručnjaci neka mi odgovore što treba učiniti s monetizacijom Hrvatskih cesta, Hrvatskih željeznica i kreditima koje treba vraćati – kazao je Linić. Dodao je i da želi malo više ozbiljnosti od kritičara te im je proučio da je kratkoročno zaduživanje stvar ministra financija, a ne Instituta.

Ovo je tek jedna u nizu oštrih reakcija Linića na svaku kritiku koju dobije na svoje odluke ili zakone iz redova struke.

>>Linić stao na stranu sindikata, Mrsić to odbio komentirati

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • tajo777:

    Kaj bi tamo nekakvi doktori znanosti i eminentni stručnjaci govorili našem Slavkecu. Pa valjda je on najveći financijski stučnjak na ovim prostorima pa i šire. Jedino on može ljetovat u Dubaiju za 7000 kuna, zajedno sa suprugom a samo put ... prikaži još! do tamo košta 12000 kuna. Valjda su išli biciklinom ili peške!

  • modovisisajteMaraschino:

    a ti Liniću si stručnjak klase H-bomba... gdje "padneš" tu više trava ne raste...

  • enigma898:

    ... i još moram napomenuti da je financijski stručnjak slavko prodao 2002. naftno polje bijele noći u sibiru za 74 milijuna dolara, a naftno polje je u zadnjih deset godina kupcu donijelo profit od 5 milijardi dolara... evo materijala za ... prikaži još! uskok i dorh... Bravo Slavko ti si stručnjak, svaka ti čast