Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNALAŽLJIVO I IMPRESIVNO

Nećete vjerovati od čega su si ove vrane u Japanu složile gnijezdo!

vrane
Foto: Brian G. Kennedy
04.05.2014.
u 19:25

Ove snalažljive i pametne vrane u japanskom gradu Fukuoki otišle su korak dalje i odlučile su si ove sezone napraviti gnijezdo na zavist svih susjeda!

Mnoge su životinje vrlo inteligentne, neke znaju i učiti od ljudi ili ih oponašati, ali ponekad nas i posve iznenade svojom spretnošću. 

Ove snalažljive i pametne vrane u japanskom gradu Fukuoki otišle su korak dalje i odlučile su si ove sezone napraviti gnijezdo na zavist svih susjeda! 

Umjesto 'mode' iz lanjskih godina, ofucanih grančica, vrane su ovaj put izabrale montažnu varijantu te 'posudile' vješalice iz obližnjih kuća i složile si impresivno i vrlo čvrsto gnijezdo!

Mora da su dobro promatrale ljude i zaključile da se ponekad isplati iskoristiti tuđi rad. Ili, je pak inspiracija stigla iz činjenice da im je gnijezdo unutar Sveučilišta Kyushu, ipak su to akademske vrane...

U svakom slučaju čini se da se oblik i fleksibilnost ovih žičanih vješalica odlično uklopila u ptičji stil gradnje. 

>>Nemojte pokušavati napraviti selfie s vjevericom da vam se ne bi ovo dogodilo

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar puky
puky
07:06 05.05.2014.

... u svakom slučaju vrane su pametnije in sposobnije od Lepog Caneta i njegove vlade ... strava ...

ST
Stjepan
08:02 06.05.2014.

...sretne su vrane da nisu na domak partizanem,da im udare porez na imovinu!

Avatar patkovic
patkovic
20:31 04.05.2014.

to su pioniri željeznog doba kod vrana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije