Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oni odlučuju

'Nećemo dozvoliti da nad našom djecom provodite indoktrinaciju'

škola, sjedenje, razred, djevojčica, dijete (1)
Foto: Thinkstock
10.11.2013.
u 12:24

Roditelji predvođeni Teom Klarićem iz Splita žele da se Jovanovićev zdravstveni odgoj testira pred Ustavnim sudom

Roditelji imaju pravo prvenstva u izboru vrste obrazovanja za svoju djecu, nit je vodilja skupine  više od 600 roditelja diljem Lijepe naše koji su ujedinjeni u stavu da zdravstveni odgoj ministra Željka Jovanovića ne valja. 

U subotu su stoga u Splitu na konferenciji za medije prezentirali Prijedlog za ocjenu ustavnosti Nastavnog plana i programa zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama.  Voditelj je akcije Teo Klarić, a uz njega je još 627 predlagatelja.

Pozivaju se na pravo prvenstva roditelja u odgoju djece – koje priznaje Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima, a za njom i Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, te Ustav Republike Hrvatske.

– Nismo spremni nikome priznati vlast da nad našom djecom provodi nedopuštenu indoktrinaciju, poručuju. 

Komentara 5

KR
krugoval1
12:48 10.11.2013.

Jovanoviću treba strogo zabraniti svaki kontakt s hrvatskom djecom i svaki oblik utjecaja na njih. Već je do sada napravio previše zla.

Avatar fijolica
fijolica
13:02 10.11.2013.

Bravo Teo i roditelji!

Avatar kamenjar
kamenjar
13:06 10.11.2013.

poletio hrvatski sokol u ime obitelji oslobodio mu krila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije