Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu na popisu
Povratak na članak

Neće plaćati porez na nekretnine: Crveni križ, vjerski, javni objekti...

Mnogi ocjenjuju da će najteže biti na pošten način utvrditi poreznu osnovicu, odnosno fiskalnu vrijednost nekretnina

Komentari 58

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
12:54 23.11.2012.

Opet crkva pošteđena?! A ništa, osnovat neku novu religiju, i stan ili kuću pripisat toj vjeri/religiji i riješio si se poreza.

VL
BA
barbarosa
12:54 23.11.2012.

znaci opet ima iznimaka!!!!! pa da kao i uvijek!!!!

VL
Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
12:55 23.11.2012.

Crkvu bi trebalo oporezivat kao i svaku drugu tvrtku, ne vidim u čemu je f*cking problem?!

VL
CI
cinbenik
12:57 23.11.2012.

Crkvi i nema potrebe uvoditi porez.ona je nase nasljedje............Naravno da su mnogi nezadovoljni njenim nezadovoljstvom kada nije HDZe na vlasti,..........Istina je da prekoracuju svoje ovlasti i da su bitno utjecali da lopovi budu na vlasti tolike godine,ali ih zbog tog neznanja netreba kaznjavati,valjda ce i oni shvatiti sta je drzava i drzavotvornost,radna mjesta,glad.............Kao stara institucija osigurali su pravo da budu na drzavnim jaslama,mada bi se trebali sami odreci dijela novca iz proracuna zbog stete koje je nanio HDZe,a ciji su oni bili zagovartelji........To bi bilo solidarno,Hrvatski,i posteno..................prema svom puku koji ih nikada nije iznevjerio sto se nebi moglo reci bas za trenutnu politiku crkve prema njima.......

VL
GI
GilrZGB
13:00 23.11.2012.

E moji "socijaldemokrati"... sram vas može biti! Čime je to bilo koja vjerska zajednica, prije svega Katolička Crkva, iznad drugih pravnih i fizičkih osoba?

VL
DM
dexter_morgan
13:15 23.11.2012.

- ukinut krizni porez teleoperaterima - ukinut porez na luksuz (jahte, sanaderovi i bandićevi satovi, zlato, bunde...) - ni p od poreza u bankarskom sektoru ali zato - pdv s 23 na 25% - porezni razredi posloženi na način da svi preko ~4000 kn neto plaće imaju veći porez na dohodak, a onima preko 20 000 kn skoro da je ostalo isto - pdv od 5% na kruh i mlijeko - porez na nekretnine živjela socijalna država, živio sdp

VL
GA
gary1
13:16 23.11.2012.

E nečeš razbojniče

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
13:18 23.11.2012.

A zašto da bude Crkva d.o.o. oslobođena poreza? Pa oni sa svojim nekretninama posluju i te kako dobro, a k tome još dobiju naj manje milijardu kuna što od države, što od lokalnih zajednica. Isto zašto dividende, štednja, dionice ..... ne bi bile oporezovane.

VL
PN
premda_nije
13:19 23.11.2012.

Ma neka Linić samo objasni, što će biti kada će ljudi, u nemogućnosti plaćanja vikeendica i apartmana na moru, počet ih mahnito prodavati i kada pola EU ili recimo Republika Italija potakne svoje građane - nekadašnje optante na kupnju te "hrvatske rasprodaje"?! Je li Linić uopće svjestan što čini ili to upravo i namjerno čini????????????? Što ako talijanska vlada ponudi svojim državljanima beskamatne kredite ili ne znam koje pogodnosti za kupnju "Hrvatske obale"????????? Postoje li koje novine ili novinari da mu postave pitanje o tome??????

VL
BA
baš
13:19 23.11.2012.

Po meni ne bi trebali plaćati ništa samo oni koji rade besplatno i to potpuno besplatno, dakle volontiranje bez ijedne kune. Svi ostali neka plate.

VL
DU
Deleted user
13:21 23.11.2012.

Planinarski dom Nadana Vidoševića neće morati plaćati porez na nekretnine. I hotel obitelji Todorić također.

VL
DU
Deleted user
13:23 23.11.2012.

Po meni bi ovi koji su u dvojbi legalizirati ili ne svoj objekt trebali pristupiti rušenju istog. Doista je bedasto potrošit novce na legalilaciju i onda iza toga plaćat još i porez na nekretnine. Puno je jeftinije objekt srušit, ako baš nije vrijedan ili nužno potreban,

VL
MO
More
13:23 23.11.2012.

treba uvesti selektivo oporezovanje kompanije, nije logično da svi plaćaju 20% i oni koji zarađuju milione i oni sa milijardama dobiti da uvedete, porez od 50% na dobit od preko milijarde dobiti, za firme tipa T COM, INA, Agorkor, bankee i slični, bilo bi novca u proračunu za sve šta fali,, a ako se njima ne ispati raditi u HR, neka odu u Bugarsku onda...

VL
AO
all_or_nothing
13:24 23.11.2012.

Tako će i država za svoja zemljišta i neiskorištene nekretnine plaćati porez po maksimalnoj stopi od 1,5 posto... svašta. sad bi se mi trebali veseliti jer i država plaća 1.5%? otkud toj državi lova? od mame mamine...........

VL
SA
sargu123
13:26 23.11.2012.

Liniću, nadam se Vašem najskorijem odlasku s vlasti. Pokvarenjaci obični. Za Hdz više nikad neću glasati .... tko nam normalan preostaje ?

VL
OB
-obrisani-
13:28 23.11.2012.

40 % nekretnina nije upisano u zemljisne knjige u HR tu nista nije sredjeno, desetki tisuca nekretnina su na crno napravljeni gdje nije postovan urbanisticki plan a ni obaveze prema gradu sto se tice dozvola i komunalnih dadzbina sila tihih ljudi nema vlasnicki list ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zakljucak ova vlast je potrcala uzeti novac narodu na brzinu ali reda napraviti nije se sjetila vec krsi Ustav vrsi diskriminaciju i selekciju a reda u gore navedenom napraviti ili zakonom obavezati fizicku ili pravnu osobu to nije obaveza drzave !! Na brzinu je htjela legalizovazti , nelegalne naporavljene nekretnine samo da bi dosla do novca ,, a reda ne treba biti ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
OB
-obrisani-
13:35 23.11.2012.

nothing !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drzava ima drzavni proracun i iz toga ce placati porezne obaveze , gradu ili opcini ako na tim podrucjima je vlasnik nekretnina kao sto je slucaj posebne drzavne skrbi, kroz ovo se vidi da ce drzava financirati nesposobne opcine i nesposobne vlasti u njima tako da 400 ili 500 opcina u HR mogu otvoriti sampanjac !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ova vlast nije kreativna i nema ideju napretka nego samo guli kozu narodu i placa place drzavnoj i javnoj upravi i svi zajedno propadamo ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
XP
xPhoto
13:36 23.11.2012.

Naravno popovska gamad opet neće plaćati ništa, ionako neplačaju niti PDV, niti porez na dobit, niti poreze i doprinose na plaće, niti porez na najam nekretnina, PA ZAŠTO BI ONDA PLAĆALI I POREZ NA NEKRETNINE. FUJ!!! Kako mogu pobjeći izz ove usrane države?

VL
TH
than
13:37 23.11.2012.

Glavno da ce placati nezaposleni i socijalni slucajevi. Oni su puni para... Crkva ipak nema niti za kruh. Jos uvijek se vozaju kocijama te zive jedino i samo od milodara.

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:53 23.11.2012.

Hm Bravo. Po toj logici, veleposlanici puni para iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, neće plačati, ali Štef z Klanjca hoće. Osim toga najveći svjetski kapitalist i najstariji političar, -Crkva isto neće, a Barica čistačica hoće. Još je jedna stvar biser. Slušajućići ovu damu s desne strane gospodina Linića, nisam bio uvjeren da ona uopće zna o čemu govori, imajuči u vidu njezino baratanje riječima o institucijama, propisima, i podlogama na osnovu kojih će se određivati postotak poreza. Ili će to biti odokativna metoda, pa ko se nije skrio, magarac je bio.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.