Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešo Beljak:
Povratak na članak

'Ne znam za Kolindin Grobnik, ali ovo je fotografirano na prvoj pričesti 1981.'

Na slici je “onaj zbog kojeg se Radić okreće u grobu, komunjara i nevjernik” dok je bio mali, objavio je Beljak

Komentari 161

DU
Deleted user
12:01 12.09.2018.

Za mlađe naraštaje - auto radio je tada imao cijenu min. 300 DM i to je bila "dobra" radnička plaća, odnosno mnogi su radili i za manje od te cifre. I zato je bilo toliko berićetno razvaliti prozor automobila i ukrasti auto radio jer se s desetak-dvadeset godišnje moglo lijepo živjeti. I ta fotografija fali, ona nalik am. filmovima s brojevima ispod pa prfil itd.

VL
MA
Mary1
12:12 12.09.2018.

Krešo jesi jadan. Znaš točno što je KGK mislila s tim kad je rekla da nisi bio slobodan i ravnopravan kao oni koji su predali partiji

VL
DU
Deleted user
13:18 12.09.2018.

I ja isto imam sliku s prve pričesti iz Jugoslavije... ali je mojoj mami tada nadređeni rekao, nakon što joj je pokazao moju fotogradiju: zbog ovog nećeš nikad napredovati. Beljak je lopov, kriminalac i nije mu problem biti licemjer. Onn pokazuje samo dio istine. Da, mogao is ići u crkvu, da mogao si primati sakramente u Jugoslaviji, ali ako je nekome odgovaralo da te diskreditira UVIJEK mu je tvoja vjera bila dovoljan argument da u tome uspije!

VL
LI
lika64
11:55 12.09.2018.

Da si ostao odan vjeri ne bi krao po vozilima

VL
ZR
zrinx
11:33 12.09.2018.

To što si se pričestio i krizmao kao dijete, ne znači nužno da si kao odrastao čovjek prakticirajući vjernik. Ovo mi je totalno djetinjasto prepucavanje tipa "tko je veći vjernik". Nisam znala da ima neki "vjerometar" s kojim se to može izmjeriti.

VL
Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
12:41 12.09.2018.

Dok su ga roditelji kontrolirali bio je u redu.... svaka čast roditeljima, ali mali je zastranio....prvo sa kazetofonima...poslije sa zokom......jadni roditelji....

VL
OX
oxymoron
13:09 12.09.2018.

Slatko dijete, Tko bi rekao da ce mu prsti tako dugi narasti?

VL
AL
Alkana
12:54 12.09.2018.

Istina je sve što je predsjednica rekla. Teroriziranje Hrvata i vjernika počinjalo je već u školi i od nastavnika i od učenika koji su govorom protiv crkve i vjernika stjecali dodatne poene u onom društvu. To nisu iskusili samo onii koji su bili vjerni svojoj zločinačkoj partiji ili omladinskim i pionirskim organizacijama. Nijedan prosvjetni radnik nije smio ići u crkvu jer bi odmah zbog nečega dobio otkaz. Niti njihova djeca. Na rukovodečim mjestima bilisu gotovo u pravili samo članovi partije jer je za svakog zaaposlenog trebala dotična partijska organizacija dati mišljenje i odobrenje.

VL
KO
komentant
17:08 12.09.2018.

Neznam zašto toliko pozornosti pridajete tom Beljaku. Vidljivo je da je čovjek kratke pameti i to kao i Vučića treba ignorirati. Činjenica je da je recimo meni , prof. povjesti učinio mnoga sranja zbog šahovnice umetnute ispod stakla ručnog sata, ako se sjećate , karlovačko pivo je imalo na boci šahovnicu na etiketi. Još jedan slučaj je vrijedan spomena. Također prof. u srednjoj školi je mom školskom drugu strgnio zlatni lančić s križićem i bacio ga u koš. Ima toga još. Oba ta prof. su postali glavni aktivisti u novoj vlasti naše drage HR. Dakle KGK ne laže ine izmišlja a Beljak sigurno da. I jš nešto. Kreši Belaku uopće nije važno što je ona rekla, njemu je važno degradirati ju. I ne samo njemu.

VL
BA
bakulušić
11:31 12.09.2018.

...a kad je narastao, sve je krenulo naopako!

VL
SQ
squalus
12:50 12.09.2018.

vjerojatno je nekome ukrao ovu fotografiju

VL
09
09051972
16:04 12.09.2018.

Ma pravi vjernik i katolik. Razbij šofer šajbu i drpi kazetofon. Nevjerujem da su te to učili na vjeronauku.

VL
ZD
zdepar
13:29 12.09.2018.

lijepo i pametno dijete, kako se dogodilo da se prometnuo u lopova kokošarskog smjera, a onda redovnim redoslijedom u komunjaru i tikvu bez korijena

VL
DR
Drmiha
12:46 12.09.2018.

Mozda bi bilo bolje da je Beljak napisao ,,moji su roditelji bili vjernici i zbog toga sam dobio sakrament prve pricesti" Jer roditelji odlucuju oceli se djete pricestiti ili ne. A kada je doticni postao veliki da sam odlucuje onda se odrekao svoje vjere i postao komunjara.

VL
DU
Deleted user
19:37 12.09.2018.

Beljak je izuzetno pošten čovjek! Ne znam zašto Osječani sakrivaju automobile kada on dolazi u posjet!?

VL
KC
Kcro
13:15 12.09.2018.

Pa ja vjerujem beljak da je tebi i tvojima bilo lijepo u komunizmu. Proble. Je sto vecini nije.

VL
Avatar AligatorXO
AligatorXO
15:29 12.09.2018.

Sjećam se kako su nam u školi uvijek u one dane i sate kada smo imali vjeronauk ubacivali neke obvezne aktivnosti pa se je termin vjeronauka morao svako malo mijenjati. Sjećam se i polnoćki i "drugova" koji su ispred crkve i u crkvu ubacivali peterde kada ih se samo od švercera moglo kupiti. Sjećam se i kada bi nas od prvog do trećeg razreda osnovne škole skupili u istu učionicu kako bi gledali Branka Kockicu ili neke slične emisije pa prije nego bi emisija počela smo morali pjevati. Pjevali bi recimo "Marjane, Marjane", a tada bi nas "drugarica" u jednom trenutku prekinula i rekla "djeco da li netko od vas zna drugačije riječi od ovih koje mi pjevamo" (za one koji ne znaju ima više verzija te pjesme partizani su ubacili zvijezdu petokraku, Tita i koješta, a izbacili "Zrinske i Frankopane, ime Isusovo, ...". Šokre, što znači kada ti u vojnom kartonu JNA piše opaska klero-nacionalist je li to značilo Hrvat. Osobo sam se uvjerio kako se je u Opatiji svim dečkima koji su se uvodili u vojnu evidenciju do ' 90 upisivalo pod nacionalnost Jugosloven, osim ako si bio Srbin ili si to slučajno shvatio pa si insistirao da ti se upiše Hrvat. Većina to nikada nije niti doznala. Sjeti se nastupa Prljavog kazališta i pjesme "Mojoj majci" gdje se spominje "... zadnja ruža Hrvatska" pa su dečki morali ići na informativni razgovor. Biti Hrvat u SR Hrvatskoj u SFRJ je bilo biti građanin drugog reda, a pogotovo ako si svoju nacionalnu svijest imalo iskazivao.

VL
DI
dirižabl
12:18 12.09.2018.

Vjernik a lopov

VL
Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
12:58 12.09.2018.

Njegova pričest je kao diploma kod budale - nema efekta. Da ima, držao bi se božje zapovjedi koja skraćeno glasi "ne kradi".

VL
Avatar Bernasconi
Bernasconi
19:17 12.09.2018.

I ja sam živjela u Samoboru gdje je na glavni Trgu svake nedjelju bilo onih koji su kontrolirali tko ide u crkvu. Kada su dolazili vjernici u narodnim nošnjama za Veliku Gospu i pjevali katoličke pjesme, milicija ih je tuklaa pendrecima. Ovo mi nije NETKO pričao već doživjela. Jednom prilikom bilo mi je ponuđeno jedno vazno poslovno mjesto, kada sam rekla da sam vjernik, odgovor je bio: trebaš se odreći tog ili ništa od posla. Svi oni koji govore da nije bilo tako, lažu ili su živjeli na Marsu

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.