Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO

'Ne želimo prijaviti djeda da zlostavlja bespomoćnu unuku'

silovanje
Foto: ilustracija
17.10.2014.
u 20:06

Taj muškarac navodno je nekad isto činio i svojoj kćeri, ali kao i za ovaj slučaj, nitko ga policiji nikad nije prijavio

Strava i užas u Koprivničko-križevačkoj županiji. Marija Mraz, predsjednica koprivničke udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra”, ovih dana na okruglom stolu o odrastanju djevojčica šokirala je sve svojim saznanjima o seksualnom zlostavljanju u jednoj obitelji iz Podravine. Kako piše Glas Podravine, hendikepiranu djevojčicu već dulje vrijeme seksualno zlostavlja njezin djed. Prema njihovim saznanjima, taj muškarac navodno je nekad isto činio i svojoj kćeri, ali kao i za ovaj slučaj, nitko ga policiji nikad nije prijavio.

– Izgleda da sam dirnula u temu o kojoj se nikad nije govorilo u našem društvu, ali to postoji oko nas i mi o tome moramo pričati. Na žalost, nisam još uvijek našla način kako da to rješavam jer obitelj koja mi se povjerila kaže: "Ne, mi nećemo prijaviti tog zlostavljača jer on je ugledan čovjek u našoj zajednici" – izjavila je M. Mraz za Radio Dravu.

Dodala je kako je dijete koje je u kolicima, koje ima govorne teškoće, koje ne vidi ili ne čuje, najčešće i žrtva obiteljskog nasilja, bilo fizičkog, bilo seksualnog zlostavljanja.

Nakon njezina istupa, policija je odmah krenula istraživati slučaj. Doznajemo da je ispitana i M. Mraz, ali ona o tome danas ništa nije željela ništa govoriti. Kazala je samo da je za tu šokantnu istinu saznala potpuno slučajno.

– Sprečavanje kaznenih djela, njihovo otkrivanje i traganje za počiniteljima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti dio je policijskih poslova koji se obavljaju po službenoj dužnosti – općeniti su bili iz koprivničke policije.

Neslužbeno doznajemo da djed zasad nije uhićen, očito dokazi protiv njega trenutačno nisu dovoljno čvrsti. Kako bilo, u policiji, ali i državnom odvjetništvu nisu oduševljeni time da su za zlostavljanje doznali na okruglom stolu.

– Podsjećamo na zakonsku obvezu da je svatko dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti, koje mu je dojavljeno ili za koje je saznao – rekao je glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek.

Komentara 12

TT
tik tak
20:33 17.10.2014.

Kakvih monstruma ima na ovome svijetu.Ovu obitelj treba prisiliti da da iskaz jer su inace suucesnici u ovom monstruoznom zlocinu!!!

JE
jedna
21:19 17.10.2014.

cuj molim te "ugledan covjek"pa da je bog bogova ,triba ga strpati u zatvor u samnicu i nikad ga nepustat van !kakvih sve cudovista ima na ovom svitu strasno ..

SZ
simo.zgela
08:59 18.10.2014.

jadan ovaj svijet kad se ovakvi ljudi zovu uglednima,zato nam i je ovako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije