Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ne želim reći da Bajić laže, možda je netko nešto zaboravio'

Može ministar Ostojić pričati što god hoće, oni proizvode aferu. Oni pokušavaju diskreditirati nas, ljude koji vode HDZ i to je jedna politička igra, kazao je Karamarko
21. prosinca 2012. u 14:10 28 komentara 5 prikaza
'20.11.2012., Trg Zrtava Fasizma, Zagreb - Konferencija za medije HDZ-a povodom izrecene presude Ivi Sanaderu. Tomislav Karamarko.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'

– Čuo sam za konfuznu presicu ministra Ostojića, blago rečeno. Ostao bih pri svojoj prijašnjoj izjavi o tom slučaju. Policija je sve svoje radnje i aktivnosti u slučaju Branke Pavošević koje je poslije poduzela, poduzela po zakonu o policiji na zahtjev Državnog odvjetništva. Ja ne znam što se svi sad prave toliko nevini, sad odjednom nitko ništa ne zna – komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nalaz Unutarnje kontrole MUP-a o prisluškivanju novinara koji je danas u javnost iznio ministar policije Ranko Ostojić.  

– Policija postupa po zakonu o policiji, koje metode koristi to državni odvjetnik i odvjetništvo neće precizirati, to precizira Zakon o policiji. Ne želim reći da netko laže, možda je netko nešto zaboravio, ali mi sigurno nismo – odgovorio je na pitanje znači li to da državni odvjetnik Mladen Bajić laže kada je rekao da on nije nikada ništa tražio.

– Novinari objavljuju nešto u novinama, kako mislite da policija može ući u obradu tog slučaja? Kako će doći do informacije ako ne izlista sudionike? Osim toga, oni nisu meta, meta je, rekao sam, propusna točka u sustavu. Uvijek je to propusna točka u sustavu, dakle onaj tko odaje službene državne tajne. Novinari ne, vi radite svoj posao i mi ćemo vas kao stranka uvijek u tome podržavati, ali ovo je jedna od zadaća koju je policija trebala obaviti po Zakonu o policiji – kaže Karamarko.

Ministar Ostojić danas je na konferenciji za medije kazao da je prikrivena određena dokumentacija na što je Karamarko kazao:

– Može ministar Ostojić pričati što god hoće, oni proizvode aferu. Oni pokušavaju diskreditirati nas, ljude koji vode HDZ i to je jedna politička igra. To nije dobro, nije dobro da se politiziraju neki poslovi koje država mora odrađivati. Danas-sutra kad mi dođemo na vlast, mi bismo trebali pretresati sve ono što su oni radili. To je nemoguće i to je jedan dio konsenzusa – pustite pravnu državu da radi svoj posao. A ne, sad su oni došli i pronalaze nama neke greške.

Dodao je još jednom da se sve radilo po zakonu te da je i danas načelnik uprave krim-policije koji je bio ondje u njihovo vrijeme na istoj poziciji.

>> Ostojić: Radili su izliste razgovora te prikrivali i uništavali dokumente

Sve o aferi prisluškivanja novinara čitajte OVDJE.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • sestrićna:

    jasno je valjda već i telićima u štali da kukuriku svoje neznanje i nestručnost želi prikriti spin aferama tipa snader tajna službe registar i sl..kako bi ljudi pričali o svemu osim o bitnome..a to su njihova obećanja o prosperitetu kojeg ... prikaži još! nema ni u promilima..zapravo je još i gore nego je bilo...

  • kukx:

    . nekakav ...sto je zamp...?? .

  • tia:

    ne može vas "vodeće ljude" hdz-a nitko diskreditirati više od vas samih. nije čak niti potrebno, kad to sami tako dobro radite.