Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tomislav karamarko:

'Ne želim reći da Bajić laže, možda je netko nešto zaboravio'

'20.11.2012., Trg Zrtava Fasizma, Zagreb - Konferencija za medije HDZ-a povodom izrecene presude Ivi Sanaderu. Tomislav Karamarko.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
21.12.2012.
u 14:10

Može ministar Ostojić pričati što god hoće, oni proizvode aferu. Oni pokušavaju diskreditirati nas, ljude koji vode HDZ i to je jedna politička igra, kazao je Karamarko

– Čuo sam za konfuznu presicu ministra Ostojića, blago rečeno. Ostao bih pri svojoj prijašnjoj izjavi o tom slučaju. Policija je sve svoje radnje i aktivnosti u slučaju Branke Pavošević koje je poslije poduzela, poduzela po zakonu o policiji na zahtjev Državnog odvjetništva. Ja ne znam što se svi sad prave toliko nevini, sad odjednom nitko ništa ne zna – komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nalaz Unutarnje kontrole MUP-a o prisluškivanju novinara koji je danas u javnost iznio ministar policije Ranko Ostojić.  

– Policija postupa po zakonu o policiji, koje metode koristi to državni odvjetnik i odvjetništvo neće precizirati, to precizira Zakon o policiji. Ne želim reći da netko laže, možda je netko nešto zaboravio, ali mi sigurno nismo – odgovorio je na pitanje znači li to da državni odvjetnik Mladen Bajić laže kada je rekao da on nije nikada ništa tražio.

– Novinari objavljuju nešto u novinama, kako mislite da policija može ući u obradu tog slučaja? Kako će doći do informacije ako ne izlista sudionike? Osim toga, oni nisu meta, meta je, rekao sam, propusna točka u sustavu. Uvijek je to propusna točka u sustavu, dakle onaj tko odaje službene državne tajne. Novinari ne, vi radite svoj posao i mi ćemo vas kao stranka uvijek u tome podržavati, ali ovo je jedna od zadaća koju je policija trebala obaviti po Zakonu o policiji – kaže Karamarko.

Ministar Ostojić danas je na konferenciji za medije kazao da je prikrivena određena dokumentacija na što je Karamarko kazao:

– Može ministar Ostojić pričati što god hoće, oni proizvode aferu. Oni pokušavaju diskreditirati nas, ljude koji vode HDZ i to je jedna politička igra. To nije dobro, nije dobro da se politiziraju neki poslovi koje država mora odrađivati. Danas-sutra kad mi dođemo na vlast, mi bismo trebali pretresati sve ono što su oni radili. To je nemoguće i to je jedan dio konsenzusa – pustite pravnu državu da radi svoj posao. A ne, sad su oni došli i pronalaze nama neke greške.

Dodao je još jednom da se sve radilo po zakonu te da je i danas načelnik uprave krim-policije koji je bio ondje u njihovo vrijeme na istoj poziciji.

>> Ostojić: Radili su izliste razgovora te prikrivali i uništavali dokumente

Sve o aferi prisluškivanja novinara čitajte OVDJE.

Komentara 28

SE
sestrićna
15:42 21.12.2012.

jasno je valjda već i telićima u štali da kukuriku svoje neznanje i nestručnost želi prikriti spin aferama tipa snader tajna službe registar i sl..kako bi ljudi pričali o svemu osim o bitnome..a to su njihova obećanja o prosperitetu kojeg nema ni u promilima..zapravo je još i gore nego je bilo...

KU
kukx
17:06 21.12.2012.

. nekakav ...sto je zamp...?? .

TI
tia
15:01 21.12.2012.

ne može vas "vodeće ljude" hdz-a nitko diskreditirati više od vas samih. nije čak niti potrebno, kad to sami tako dobro radite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije